Nicklas SM-vinnare på Sv Spel

Rekordmånga deltagare och rekordstor prispott – det blev i alla delar succé när SM i onlinepoker för första gången avgjordes på svenskaspel.se. Historisk vinnare, och 962 793 kronor rikare, blev 32-årige Nicklas Nordblom från Nacka.

”Jag är trött, men jättelycklig,” säger den svenske mästaren. ”Det var en kompis som tyckte att jag skulle spela. Jag bestämde mig bara en timme innan starten,” säger Nicklas Nordblom.

Hela 2 110 spelare och en prispott på över 4 000 000 kronor. Det var ingen tvekan om att en SM-titel på visitkortet lockade de svenska pokerspelarna till svenskaspel.se på söndagskvällen. ”Vi är oerhört nöjda med SM-turneringen. Intresset och responsen från spelarna överträffade våra vildaste drömmar. Vi är hela Sveriges spelsajt, och det tycker jag det här visar,” säger Thomas Falkenström, försäljningschef för Svenska Spels nätpoker.

Den nyblivne svenske mästare i onlinepoker är ingen duvunge i sammanhangen. Han har levt på poker under ett par års tid, främst internetpoker, men också livepoker både på hemmaplan och runt om i världen. ”Jag skulle nog kalla mig semiproffs,” säger Nicklas Nordblom.

SM-finalen på svenskaspel.se tog nästan tio timmar och var inte färdigspelad förrän strax före fem på måndagsmorgon. En riktig maratonsittning som givetvis tog på krafterna. ”Just nu är jag trött, men jättelycklig,” säger han. När han får till uppdrag att berätta om utvecklingen i turneringen säger han: ”Jag fick en bra start och byggde upp min stack ganska tidigt. Det gjorde att jag kunde vara aggressiv. Jag fick flera bra händer som jag fick bra betalt för, och i takt med att stacken växte blev det ju mer och mer lättspelat.”

Vi på FirstPoker säger ett stort grattis till Nicklas!