Nivåklättring och sitebyte

Mycket har hänt sedan sist. Förra veckan fick jag ett mail av en av de arbetande operatörerna på BadBeat, sajten som sponsrar mig. I mailet stod det: ”Dear David, Would you please contact your mentor emidiatly”. Jaha, vad har jag gjort nu? Tänkte jag när jag, nervös som en skyldig högsatdie elev – på sin väg till rektorsexpeditionen – plockade upp telefonen för att ringa min brittiska ”mentor”. – ”Hello,” svarade han, med den mest retliga, brittiska brytningen ni kan tänka er. Om ni någon gång har sett den smått absurt, värdelösa srien ”Hem till gården”, så kan ni föreställa er min mentors dialekt.
Han fortsatte att prata några slentrianmässiga rader innan han gratulerade mig till att vara BadBeat.com:s största vinnare under maj månad. Mitt maj-netto slutade på $12 300 upp, något jag är mycket nöjd med. Sen frågade han mig om jag kände mig redo för en större bankrulle, eller DLL (daily loss limit,) som det heter bland de insatta. Men för lekmännen tror jag bankrulle är ett bättre ord…
-Självklart är jag det, svarade jag med min ickebrittiska brytning. Vi kom efter lite om och men fram till att det kanske var läge att vidga sina vyer en aning, och han bestämde att jag skulle byta site till iPoker – då mitt nick har gått ganska hårt åt på Betfairs bord det senaste halvåret. I och med detta byte skulle jag, på så vis, få mer action fån regsen och det kan vara bra att som heads up-spelare vara lite kall ibland. 
Så över ett telefonsamtal på 20 minuter, som för övrigt måste ha kostat skjortan – med tanke på utlandstaxan – så hade jag gått från att spela $1/$2 på Betfair, till att spela $$2/$4 och $3/$6 på iPoker. Det var evigheter sen jag spelade så pass ”högt” som $3-$6, men den senaste veckan har fortsatt i bra tempo. Efter 8 dagars spel på min nya site, med min nya DLL, så ligger jag en bra bit upp.
En annan kul grej är att jag fick en bonus när jag blev största vinnaren under maj månad. Först fick jag ett paket till GUKPT, Grosvenor UK Poker Tour, värt £2 000 + £500. Dock tackade jag nej till turneringen, då jag inte alls känner för att åka och spela tävlingar just nu. Jag har så mycket annat att göra, så jag tror inte jag hinner. Sen så är jag även sämre än Carl ”All-in” Möller, när det kommer till turrar, så istället så tog jag det mogna beslutet: Pengar… Jag valde att plocka ut bonusen i cash istället – det finns väl alltid något hål att fylla.
En annan bonus, som de 5 största vinnarna hos BadBeat fick, var att de fick välja vilket lag de trodde skulle vinna fotbolls-VM. Skulle någon av oss sätta vinnaren får han ett inköp till WSOPE MainEvent nästa år. Vilket lag skulle ni ha tagit? Efter lång övervägan bestämde jag mig för att ta Spanien. De kanske inte har briljerat och övertygat något värst, hittils i VM, men jag tror ändå de kan bli starka. Jobbigt bara att de får Brasilien i semin, om de båda når dit.
Det var längesedan jag drog upp någon handanalys här i bloggen, så därför kommer en nu…
Jag möter en snubbe på 4 bord No Limit Hold´em, $3/$6. Motståmdaren i fråga har jag ingen vidare koll på, men jag har hört mig för hos lite kollegor, som även de spelar på iPoker, och de säger att han är ganska duktig men tenderar att bli överaggressiv om han tappar något inköp.
”Matchen” började helt sjukt. Jag tror vi var all-in preflop 8 gånger under den första kvarten. Jag sprang bättre än Jamie Gold, under WSOP 2006, och jag tror jag vann samtliga all-in situationer. Han började bli lite tiltad och kontrahöjde mig i stort sett varje hand.
Men A-10 off, höjer jag till $18 från knappen. Min fiende slår, i vanlig ordning, om till $60 och jag synar. Hans range är nästan fantsstiskt bred här, och min hand står sig bra emot många av hans tänkbara händer. Floppen kommer K-J-5, regnbåge. Han satsar $78. Här kan jag slänga handen med gott samvete, men det börjar bli lite tronskifte i vår match, och jag vill inte att han ska få övertaget och fortsätta att köra över mig med sina hårda satsningar. Därför synar jag en gata för att se vad som händer på turn. Jag kan mycket väl ha bästa handen. Om inte – så kan jag försöka sno potten om han visar svaghet, senare under handen. I värsta fall lever ju Damer, för nötstege.
Turn faller en vacker spader Q, vilket ger mig nötstege. Min motståndare checkar. Det ligger nu ett spaderdrag ute. Jag vill inte checka bakom här, och på så sätt tappa värdet i potten, utan bestämmer mig för att satsa $146, i potten på $276. Han har ca $550 bakom sig och jag har honom täckt. Han har mer än noog bakom sig för att kunna göra ett move på mig, och jag grinar ju inte direkt illa när han checkraisar mig all-in.
Självklart bllixtsynar jag glatt med mina nötter. Han visar upp A-4s spader, för nötfärgdraget. Min analys på floppen stämde, och jag ledde hela vägen.
River blankar och jag tar hem potten på $1 530. Livet är rättvist!
Nu ska jag gå upp och stoppa om min sjuka, gravida sambo. Hon har fått feber och förkylning, och ligger helt utmattad i sängen. Synd om henne i detta väder…
Jag kommer inte att skriva så väldigt ofta nu under sommaren. Även en pokerspelare måste ha semester. Jag kommer dock att hålla er uppdaterade någon gång i veckan, och sedan så är det även planer på att jag kommer skriva någon form av dagboksliknande i tidningen, FirstPoker. Vill ni följa mina dagar på iPoker så kan ni köpa nästa nummer av tidingen och självklart titta in här på bloggen!
Jag återkommer!
Allt gott,
David