NPPA87 fixar avtal!

Har ni hört talas om företag som värvar vinnande pokerspelare och sponsrar dem i turneringar eller kontantspel? Det finns ett flertal av dem ute i etern, de ena mer framgångsrika än de andra. Poängen går ut på att du spelar för dem. Du är med i deras ”stall” av resultatrika spelare och förhoppningsvis ska du vinna pengar åt dem. Det kanske inte låter så lukrativt att spela för ett företag och ge bort dina vinster, men jag kan garantera att det finns många fördelar med att vara en sponsrad cash game-spelare…
För någon vecka sedan blev jag kontaktad av företaget i fråga (jag vill inte nämna några namn, eftersom jag föredrar att vara något så när anonym). De berättade för mig om deras affärsidé och frågade om jag var intresserad. Till en början var jag ganska skeptisk och var nära på att radera brevet. Jag kände att det inte skulle finnas någon chans att jag skulle ge bort mina vinster till människor jag aldrig träffat. Några dagar gick, och jag funderade inte mycket mer på erbjudandet. Då ringde det en vänlig själ från England på min mobiltelefon. Hans namn tänker jag inte utge, men jag kan berätta att han är en brittisk high stakes-profil som ständigt krossar $100/$200 på nätet. Han berättade att han jobbar som mentor för företaget som försökt att värva mig, och sen började han – likt en säljare – att framhäva alla födelar med programet. Jag var fortfarande lite skeptisk, men efter ett antal minuter i telefonen så började jag se saker och ting mer klart.
Jag tänkte igenom erbjudandet noga, innan jag till slut – några dagar senare – tackade ja! En rad av intervjuer, identitetshandlingar och nedladdningar av deras program inleddes, och den senaste veckan har varit helt sjuk med skype, telefon och email-möten var och varannan kvart. Efter att företaget gjort en undersökning av mig (från topp till tå), och överdrivet noga, gått över min statistik kom de fram till att min bästa gren är $1/$2 NL Holdem Heads-up. Vilket jag ska spela för dem.
Det fungerar ungefär så här: De sätter in en 10 fulla inköp på mitt konto första dagen. Skulle jag vinna $4 000 första dagen, så har jag fortfarande bara 10 inköp kvar när jag kommer tillbaka dagen efter, och vice versa om jag skulle förlora $2 000. De drar av alla vinster varje dag, hela månaden – och den sista dagen i månaden får jag 55% av mina vinster insatt på mitt bankkonto. Ungefär som det fungerar med en vanlig knegarlön. Jag kan hela tiden hålla koll på mina vinster genom ett visst program (typ som ”Holdem-manager”, ”Pokertracker”), som de utvecklat. Här har ni den största fördelen: Jag behöver inte lägga en enda krona ur min egen ficka på poker! Visserligen får jag bara ca hälften av mina vinster + rakeback, men det känns verkligen som en finansiell trygghet, samtidigt som jag kan lägga mina egna pengar och tid på något annat. Varje pokerspelares mardröm är den berömda ”gulen”, vilke för mig nu är bortblåst.
Jag är just nu inne i slutfasen av förhandlingarna, och nästa vecka ska jag inleda mitt program som sponsrad/stakad cash game-spelare. Jag har stora förväntningar och jag måste medge att det verkligen känns som en nystart på karriären.
Något jag dock är väldigt skeptisk till, så är det pokersiten de valt åt mig. Betfair… De ansåg att det är den bästa sajten för mig (inom EU) som heads up-spelare. Jag har aldrig spelat på denna sidan, men jag har railat någon kompis där då och då. Jag tycker verkligen det verkar vara en rörig klient (?). Är det någon som har erfarehet av denna sida? Jag skulle uppskatta om ni hojtade till med tankar kring detta i kommentar-spalten. Allt är uppskattat.
Nästa vecka får ni följa min blogg, och se hur mitt spel artar sig på min nya kllient – Betfair.
Allt gott, en förväntansfull NPPA87.