Nu börjar det dra ihop sig

När det idag utropades ”Shuffle up and deal” så satt det 574 st spelare vid borden, och 6 av dem var svenskar.Så här såg det ut inför dagen:
Gerasimos Deres, 784 000Niklas Toorell, 492 000William Thorson, 350 000Paul Kristoffersson, 247 000Mats Rahmn 225 000Peter Hedlund, 176 000
Chipleader inför dagen var Tony Dunst från USA på ca 1,6 mille, och blindsen var 3000-6000, ante 500Tyvärr blev det respass för hälften av svenskarna idag, då både Mats Rahmn, Peter Hedlund och Gerasimos Deres blev utslagna. Just Gerasimos låg väldigt bra till i början av dagen, men hade otroligt oflyt och det gick käpprätt åt skogen. På bara en timma hade hans stora stack på ca 800k försvunnit över filten till motspelarna. Så kan det gå, men efteråt var han inte alltför besviken och lovade att komma igen nästa år. ”Jag har gjort vad jag kunnat” kommenterade Gerasimos efteråt. Jag satt hemma och följde de första timmarna och bestämde mig för att bege mig ner till Rio lagom en timma före middagspaus. När jag väl kommer ner och promenerar förbi ”Valet”-parkeringen, så ser jag Scotty Nguyen kliva in i sin bil. Aj aj tänker jag, då är han bust. Lite synd då jag följer honom noga och har sett hans blogg och twitter bombaderas under dagen med alla fans som stöttar honom. Scotty är idag väldigt populär då han ger mycket av sig själv till fansen, och skulle Scotty nå årets November Nine kan vi räkna med en galen, högljudd publik utan like.
Nåväl, kanske nästa år tänker jag och hejar på Scotty samtidigt som jag tar lite kort.

Jag vandrar in i lokalerna och möter då till min förvåning hela fältet med spelare som är på väg ut i korridorerna. Det visar sig att de tidigarelagt middagspausen och jag inser att jag nu får vänta 90 minuter innan spelet återupptas. ”Kallt” som Pierre och Lina skulle sagt. (De har jobbat för länge med poker och använder sig av poker-termer i varannan mening numera)Men jag springer på Wille Thorson och får en liten pratstund, och passar på att fixa en autograf i leken. Wille är ju trots allt pokerstars-sponsrad, och har vunnit mycket på tourerna de senaste åren. Klart att han är värd ett kort i leken!
Jag får besked om att 3 av våra 6 svenskar bustat, och jag blir såklart förvånad då vår svenske ledare Gerasimos åkt ut. Men sån är pokern, och det visar sig senare under kvällen att det verkar som om gammal är äldst, dvs att vår meriterade stjärna Wille blir den som vi får hoppas mest på i år. Han har sen tidigare en 14:e plats i WSOP Main Event, och är ruskigt sugen på att förbättra den placeringen. Den gången åkte han ut mot Jamie Gold, och det enligt Wille mindre lyckade spelet i sista handen störde honom under lång tid efteråt. Revanchlustan är gigantisk med andra ord…I pausen passar jag på att fixa lite material till min kommande artikel i FirstPoker Magazine, förmodligen i nästa nummer efter WSOP. Det går fort när man har roligt, och snart så börjar det närma sig spel igen.När spelet återupptas så railar jag Paul Kristoffersson ett tag. Han berättar precis före spelstart att han är nöjd med sitt spel, han har byggt sin stack från 247k till ca 600k, och det är stabilt tycker han. Men det har varit lite kort-torka ett tag och han har nu fått en riktigt jobbig spelare vid sitt bord. Ingen mindre än Alexander ”PostFlopAction” Kostritsyn har satt sig i positionen efter Paul, det värsta som kunde hända typ. Alexander har nästan 3 miljoner i stacken och spelar ruskigt bra, berättar Paul. Men det är bara att passa sig med konfrontationer mot honom, så ska det nog gå vägen fortsätter Paul innan han måste slå sig ner vid bordet för första handen.Jag får av den gode Erik veta att just Alexander är den som spelat in 3:e mest pengar under året online, och han ligger just nu ca 1,8 miljoner dollar upp för året… Respekt.
Jag kollar in Niklas Toorell ett tag och får se honom vinna en stor pott på ca 400k. Han är därmed bra med och har just då ungefär medelstack.
Norrmannen Johnny Lodden började dagen med stor stack, men har åkt på några rejäla smällar och är nere på bara 90k ett tag. Men likt en dag på Liseberg så åker han bergodalbana och klättrar stadigt uppåt igen. När dagen är slut skall han sluta med en markerstapel på över miljonen. Inte illa! Härmed får han namnet Johnny ”Balder” Lodden av mig… JEn efter en åker också de stora stjärnorna ut. Evelyn Ng åker ut och nu är det bara 2 eller 3 kvinnliga deltagare kvar. Vem ska bli bästa tjej i år? Ska det avgöras redan idag?Jag får rapporter om att bl.a. Vince Van Patten, Jason Mercier och Vitaly Lunkin åkt ut, liksom Cole South och Hoyt Corkins.Scotty Nguyen var alltså inte utslagen och han har från att varit nere i ca 50k lyckats att bygga stack till över miljonen. The Prince of Poker är på jakt, och han är vid gott mod!Tillbaka till William Thorson. Han spelar riktigt bra poker och agerar kapten vid sitt bord. Han klättrar stadigt och blir förste svensk som når en miljon i marker. När dagen är slut så har han hela 1,6 mille och ligger på topp 50 (ej officiella siffror dock). Bra jobbat Wille, kör nu ända in i kaklet!Jag kollar in på feature-table ett tag, och när jag står där och fingrar på kameran så får jag syn på något märkligt…
…jag lyckas efter återupprepade försök få vaktens tillåtelse att kliva innanför repen och ta ett kort…
Där ligger inget mindre än årets Main Event – armband! Otroligt, här ligger det alltså helt oskyddat (nja, en vakt men han kollade mest på pokern). Hela rummets, Rio´s och kanske världens just nu mest eftertraktade armband ligger helt sonika på en bädd av chips och väntar på en vinnare. Jag är glad över att få ta denna bilden, närmare än så kommer jag nog inte detta värdefulla objekt! (något av nästa års armband ska jag dock ha på vristen)Vår svenske gentleman Dan Glimne dyker upp i lokalen och jag återupptar min intervju jag påbörjade häromdagen. (den kommer framöver, var så säkra) Som vanligt är Glimne på gott humör och vi pratar poker, spel och Vegas ett tag innan jag önskar honom en trevlig resa hem. Dan reser nämligen hem om några timmar, och hans äventyr i Vegas är därmed över för denna gång. Du är välkommen tillbaka Glimne, dina krönikor är väldigt kul läsning!Helt överraskande får jag sms om att Scotty Nguyen är bust! Hans JJ var i överläge mot 1010, men en 10 på brädan skickade Scotty ner till 100k, och jättepotten gick åt andra hållet. Strax därefter bustar så Scotty och det är över för denna gången. Jäklar vad fort det går!
Så blir det då officiellt att det bara finns en tjej kvar i fältet. Breeze Zuckerman heter hon och med hennes 1,2 miljoner i stacken så är hon fortfarande bra med i totala fältet. Starkt jobbat säger vi och grattis till ett års ramp-ljus som bästa tjej i Main Event!
Breeze Zuckerman (foto Joe Giron)
Rochelle blir dagens railbird. Hon stod och railade vid ett av borden och jag frågade som alltid om det var ok att fota ”dagens railbird”. Hon blir smickrad och ställer gärna upp. Vad som var udda med Rochelle var att hon stod inte och kollade in nån rik pojkvän, utan hon stod entusiastiskt och hejade på sin pappa! Tyvärr ser jag på då han åker ut och Rochelle tackar för mitt stöd och är uppriktigt glad över att få vara med i FirstPoker. Tack själv säger jag!
När jag i skrivande stund kollar in dagens resultat så kan vi konstatera att Wille Thorson är bra med och har ca 1,6 miljoner i marker, och att vi fortfarande har 3 svenskar kvar. Totalt är det ca 200 spelare som i morgon kommer tillbaka för Dag 6, chipleader är Evan Lamprea från Canada som har 3,564,000, och medelstacken är på ca 1 miljon.Dagens prestation stod dock Gualter Salles för. Han var inblandad i en pott där motspelaren satte honom all-in, TRODDE han. Gualter synar och förlorar men har efter det en enda liten gul marker kvar, en tusing. Det var lika med ante just då, och då börjar det roliga för Gualter. Han vinner pott på pott, och när dagen är över har han 870,000 marker och är nära medelstack. Snacka om flyt, zon, eller vad du vill, men självklart passar uttrycket ”A chip and a chair” bättre!God natt eller God dag, nu ska jag sova ett tag. Vi tar nya tag i morgon!Ge aldrig upp på filten!