Nu startar SM, är du med?

Det var nu ganska länge sedan jag kvalade in till huvudeventet, och de senaste veckorna har jag även försökt att kvala in mig till någon utav de många sidoeventen. Jag hade gärna spelat både Fixed Limit och PLO. Ikväll var jag bra nära och förlorade heads-up mot spelaren med nicket Koivulainen från Västerås i dagens 2 eurosatellit. (Grymt bra jobbat Koivu!) Vinst där och jag hade, eftersom jag är klar för huvudeventet, kunnat anmäla mig både till Fixed Limit och PLO…
Diskussionerna går som vanligt höga om vad som är det riktiga SM, eftersom Svenska spel i vanlig ordning arrangerar alternativ-SM. I mina ögon är alltid det SM som är sanktionerat av det nationella förbundet som bör ses som det riktiga SM och då också ge titeln Svensk mästare till den som vinner. Så är det i alla andra seriösa tävlingar i detta land.
Tyvärr ser det ut som om deltagarantalet till årets SM blir ganska blygsamt. Just nu är det strax över 900 spelare anmälda till huvudeventet som startar på fredag, och säkert blir det en hel del som köper direkt in, men ändå så tycker och hoppades jag på att deltagarantalet skulle vara större än så.
Visserligen ger det oss som är anmälda ett större övervärde, eftersom förstaplatsen är garanterad 1 miljon kronor, men samtidigt skulle en större ”hype” kring SM gynna pokern totalt sett. Det är viktigt att visa Sverige vad poker handlar om (alltså inte bara pengar, utan även att skicklighet är en stor del för att vinna) och då måste man lyfta spelet så att fler vet att det är på gång.
Du kan ju göra en egen undersökning. Fråga någon du känner som inte spelar poker online (och även vissa som spelar lite), om de vet om vilket SM som avgörs nästa helg. Det är nog inte många som vet om att det är poker-SM…
Frågan är då vad som behövs för att lyfta pokern? Jag vet inte, men som i alla andra sammanhang så krävs framförallt information och PR.
En viktig kugge i detta är självklart Svenska pokerförbundet. De är huvudansvariga för pokerns organiserade del i Sverige, och även för att Poker-SM ska bli en av årets höjdpunkter för oss spelare. I skrivande stund är tyvärr pokerförbundet i en tid av nybildande (enligt trådar på pokerforum.nu) och eftersom det är en ny styrelse så är kanske inte fokus på rätt bitar.
Men visst kan även vi spelare bidra till att lyfta Poker-SM!?! För det första så kan vi prata om att det är dags för årets turneringsvecka. Vi kan också se till att vi lägger vår tid och pengar på att spela det riktiga SM! (och inte något annat…) Och glöm inte att informera och utmana alla kompisar som är intresserade av poker att det nu är dags att visa var skåpet ska stå!
Sedan har vi alla höjdare i landet (förutom förbundet) som borde utnyttja sina bloggar och andra mediakontakter genom att prata och skriva så mycket som möjligt om att det nu är dags för årets online-SM. Dags att visa de andra ”proffsen” vem det är som bestämmer! Gör ni det?
Jag hoppas att jag sitter vid min dator om en knapp vecka, fredagen den 27 november 2009 klockan 20.00, och känner mig grymt laddad och redo för årets pokerhändelse. Att jag sitter där och vet att jag förmodligen kommer att möta de bästa spelarna i Sverige och få vara med att slåss om att kallas Svensk Mästare 2009.
Då krävs det att spelarna är med, att förbundet är med och att alla som är intresserade av poker är med. Vare sig man spelar eller bara följer som kompis, pokerintresserad eller media, så ska det var SM-titeln som man får uppleva ligger i potten.
Är du med?
Jag hoppas det! Vi ses på fredag!