Nya steg mot SM via Paf

Jag har lite biljetter till Paf´s SM-kval på olika nivåer och kvällens första SM-kvalturnering blev en 33-dollarsturnering. 3 spelare och 1 pris: En 108-dollarsbiljett till nästa steg. Jag lyckades ju inte så värst bra på 108-dollarsnivån förra gången, så jag hoppas kunna samla på mig några sådana biljetter igen så att jag kan göra ett nytt försök att ta mig till nästa söndags SM-kvalfinal.
Motståndarna var MC Tumpii (som jag aldrig mött förut) och Nellie89, som redan är klar för SM på Malta. Detta kanske påverkar fokusen något och det blev MC Tumpi och jag som hamnade headsup. MC Tumpii spelade sjukt tråkigt och gick allin nästan varannan hand, så nu var det bara att hoppas man inte blev utblindad innan man skulle få fina händer för att ta syn. Jag han få lite bra händer och gick efter en lång, svängig och seg headsup vinnande ur leken. Äntligen dags för en 108 dollarsturnering igen!
Kvällens andra kvalturnering blev också en 33:a och denna gång med 7 spelare. En mycket trevlig turnering med många spelare som kändes igen: MC Munken med sin gröna stjärna bredvid namnet eftersom han vann PPC på Åland i våras, EmmJii som jag mött många gånger i sommar, TotalFarsa och Crappy från Pokerforum. Ettan fick 108dollarsbiljett och plats 2-4 varsin 33-dollarsbiljett. Detta präglade spelet när vi var 4 kvar som blev löst och aggressivt. Tyvärr så var det snart bara två kvar, och en av dess var inte jag, men dock MC Munken och EmmJii.
Bara att ge sig på 33:an igen…

Först ut ett 33-dollarskval där jag återigen fick möta flera spelare som jag aldrig har mött. Det var inge07 som fram till headsup spelade mycket tight-aggressivt, det var 4EXIT som chansade en del med olika drag och så var det FRESHVILLE, som jag nog har mött tidigare men har väldigt dålig koll på.
Ettan vann en 108-dollarsbiljett och de två placeringarna bakom fick nöja sig med en 5-dollarsbiljett. Detta påverkade mitt spel väldigt mycket när vi var tre spelare kvar. I det läget så chansar jag hellre med t.ex. drag, än att tighta till det och låta de andra spelarna slåss för att slå ut varandra. Så jag körde på riktigt lös-aggressivt och detta gjorde susen. Jag slog ut 4EXIT och sedan var det ”bara” inge07 kvar. Han visade dock på tydlig personlighetsförändring och blev mycket mer lös och aggressiv. Detta gjorde att jag tappade något innan jag åter byggde upp min stack och kunde avgå med segern! Ytterliggare en 108-dollarsbiljett är nu bärgad och det vore väl sjutton om jag inte kan ta mig till söndagens kvalfinal till SM nu…
Det kändes dock som om det nu var dags för att avsluta helgen utan några fler kvalförsök. Men… När jag i söndagens sista 33-dollarskval såg att en av spelarna som försöker ta sig med i Magdas Damlag på rankingturneringen på onsdagar satt ensam anmäld så anmälde jag mig även till denna. Det behövs dock tre spelare och när det närmade sig starttid så var vi fortfarande två. Började istället skriva detta blogginlägg, men då plötsligt poppade bordet upp och vi hade fått en tredje spelare anmäld till turneringen. Denna spelare var brorarules som med många väl tajmade turn- och riverträffar senare skulle plocka hem turneringen och 108-dollarsbiljetten. Inget tröstpris till mig på andra plats…
Nu är sommarlovet (8,5 veckors semester) över och imorgon börjar jobbet igen. Känns faktiskt ganska bra att komma igång igen, även om vi haft en riktigt behaglig och rolig sommar.
Kvalspelet på Paf fortsätter och på tisdag hoppas jag kunna plocka hem en biljett till nästa söndags kvalfinal. Vi ses vid borden!