Nytt år, nya mål

Vårens pokerspel var inte mycket att tala om. Det blev en hel del turneringsspel, men tyvärr så uteblev de stora framgångarna. Med några finalbordsplatser och oftast slutplacering i övre halvan av fälten så kändes ändå nivån hyfsat stabil.
Sommaren gav mycket tid och vila från pokern, och det var nog en bra grund för att kunna köra på ordentligt under hösten. När jag sedan tidigt kvalade in till online-SM, blev jag genast helt inställd på att detta var årets stora mål. Strax efter detta kom chansen att blogga på Firstpoker, och detta bidrag helt klart till att jag valde att ta mitt pokerspelande med större allvar.
Med mycket mer fokus på spelet och mer analyserande av många turneringar så känner jag själv att mitt spelande har blivit mer seriöst. SM är jag helt klart nöjd med, även om man alltid önskar att få sitta med vid finalbordet i stora turneringar.
Det är den korta tiden efter SM som jag inte är lika nöjd med. Jag har visserligen spelat en del turneringar och haft framgång i många, men jag har även försökt att ge kontantspel en ny chans, denna gång i Omaha, och detta är inget jag är stolt över. Man kan tycka att en hyfsat tight flerbordsturneringsspelare som jag borde kunna klara sig ganska bra på låglimit-borden. Sanningen är dock att jag vid kontantborden blir den lösaste av fiskar och från att kunna sitt flera timmar utan att spela mer än några händer, plötsligt spelar nästan alla…
Under 2009 har jag läst mer poker, både böcker och artiklar, än jag har gjort tidigare. Detta ser jag som en stor del i min stabilitet.
Det jag saknar mest från året är statistik. Jag är dålig på att dokumentera mitt spel och detta är något jag verkligen måste bli bättre på.

 

Framförallt under hösten har jag spelat väldigt mycket turneringar. Många har varit billiga, men spelet påverkas av mängden. När det bli för många turneringar varje vecka så spelar jag ganska ofta utan fokus och går ibland in i autopilot-läge. Tid tas ju även ifrån annat som bör göras. Både när det gäller familj och jobb.
 

Detta är självklart för att hålla min rulle mer jämn och hålla nere på de stora svängningarna. Jag kan hålla med om att det låter konstigt, eftersom spelande på flerbordsturneringar oftast ger större varians. Men för mig har det tydligt varit tvärtom.
 

Ett stor dröm jag har är att få komma ut i världen och spela liveturneringar. Under 2010 ska jag försöka kvala mig in till minst 1 turnering. Jag kommer dock sikta in mig på subsatelliter och ta mig fram för en billig peng. Detta kommer ju självklart att påverka möjligheten, men så får det bli.
 

Som jag skrivit om i tidigare inlägg så hade det varit kul att få ihop ett lite större pokerprojekt med lite pokerprofiler inblandade i en turneringsserie. Detta hade kunnat vara kul underlag för min blogg, kanske följas upp i tidningen eller på hemsidan hos Firstpoker, men också bidra till att mitt pokerspel utvecklas ytterligare. Detta kommer jag att prioritera under de första veckorna på 2010, och redan då kommer jag nog kunna se om detta är möjligt. Skulle vara väldigt roligt.
 

Jag måste bli bättre på att föra statistik. Antingen genom något pokerprogram, eller att bara använda mig av ett exceldokument. Kanske mest för att se hur mycket jag lägger/vinner, men också lite för att dokumentera hur, var och när jag spelare på olika sätt.
Denna sista vecka av 2009 tillbringar jag tillsammans med resten av familjen hos mina föräldrar som har ett hus uppe i Klövsjö i södra Jämtlandsfjällen. Med de närmsta samlade, naturen full av snö och utsikt upp mot Oviksfjällen kan man knappast njuta mer av livet.
Jag har haft ett bra och utvecklande år för poker 2009. Nu siktar vi på 2010, och för min del så tror jag det kommer bli ett ännu mer utvecklande och givande år.
Tack för att ni hängt med 2009! Gott nytt 2010!
Vi ses,