O, du trista Norge!

Hade det inte varit för sin olja så befarar jag att grannarna från väst hade varit i samma klass som Ukraina eller Ghana.
Redan när man kommer innanför gränsen, börjar underskattningen sakta men säkert krypa sig på. Gula vägstreck blandat med krokiga, dåligt underhållna vägar är inte direkt en välkomstkommité av rang.
Inget ont om norskarna i sig. De är jättetrevliga för de mesta. Det är deras sätt att behandla sina kvaliteter som förnärmar. Lägg nu till en himla massa regn och rusk så kan ni komma fram till slutsatsen själva.
Nej, ni Norge… Stadsskuld eller inte. Jag väljer nog Sverige framför er alla dagar i veckan.
Vad gör jag nu i Norge då, om det är så hemskt kanske ni frågar er(?).
Jag och min flickvän ska tillbringa en vecka i Sarpsborg, 10 mil söder om Oslo.
Syfte: Min bror bor här med sin familj sen ett par år tillbaka. Han spelar hockey proffesionellt i Sparta Warriors. (klyschigt namn?). Kanske lite, men laget i sig är framgångsrika och vann elitserien förra året.
Min bror har nyss flyttat till en större lägenhet då hans dotter börjar bli till åren och den förra började bli lite väl liten.
Nu till årets största bad beat: Min brors internet har inte kommit igång än!
Till min fasa så kommer inte brebandsteknikerna förrän på torsdag. Sjukt! Hur ska jag nu kunna skramla ihop pengar till mitt leverne? Hur ska jag kunna spela poker utan Internet? Hur ska jag kunna blogga?
Som ni förstår kröp tilten sig på, samtidigt som jag började fundera på om det kanske var bra men en vecka ledigt från pokern. Det kan vara skönt att då och då släppa tankarna helt från allt som har med spelet att göra.
Bloggningen löste sig dock. Nere på ”byen”, som norksarna så fint myntar det, finns ett internetcafé, som jag kan sköta lite uppgifer på etern igenom.
Men vad ska man skriva om då, när man inte har några pokersessioner att blicka tillbaka på?
Pokern har för övrigt gått väldigt bra de senaste veckorna. Jag har börjat bygga rulle på Ultimate Bet.
När jag ska bygga upp en rulle, så brukar jag nöta NL200$-Headsup. Värdet på de borden brukar vara bra överlag på alla sajter. Många ”skottare” från 0.5-1, blandat med tighta äckliga nötgrinders brukar vara variationen på NL200.
$7k upp tror jag de senaste 2 veckorna i runda svängar slutade. Jag är riktigt nöjd med resultatet med tanke på sajtbyte och att jag nästan bara grindat 1-2.
I brist på annat kommer jag i mitt nästa inlägg analysera och berätta lite om vårt kära, slaskiga homegame som spelas hemma hos mig varje vecka.
Jag kan garantera rolig läsning och faktiskt en del förvånandsvärt bra spel, med tanke på hur hemmaspel brukar se ut. Hoppas ni kommer att läsa det, samtidigt som jag tror ni kommer att gilla det!
Ha det så ”gött”, så länge. Önskar Norge och NPPA87.