Omaha är nöten!

För några veckor sedan spelade jag min (vad jag kan minnas) första Omahaturnering. Detta var i Gratis-EM, FREECOOP, som Expekt arrangerade. Efter lite läsning av olika Omahaartiklar och rådfrågande hos lite mer kunniga Omahalirare såsom vår bloggande vän NPPA87 och lite läsning på pokerforum.nu så slängde jag mig ut i Omahaträsket.
Och vad det gick! Första Omahaeventet slutade på 42 plats och dagen efter blev det en 24:e plats av drygt 1000 startande. Känslan var mycket bra och visst kändes det som om jag hade hittat ett spel som jag verkligen trivdes med. Visserligen var detta mot gratisspelare, men ändå…
I söndags ville jag testa mig lite mer och anmälde mig till en 5 euro kvalturnering till Omaha eventet i SM på Unibet. Drygt 20 anmälda spelare och ettan gick vidare till Omahafinalen i SM. Spelet var lite svängigt och jag tappade en stor pott ganska tidigt, när jag satt med den näst bästa stegen. Jo, jag vet, han hade inte hängt med på mina stora satsningar om han haft typ triss, men jag överlevde handen i alla fall.
Till slut var vi bara två kvar, Mel74 och jag. Han hade bra mycket mer marker än jag, men dock så blev han plötsligt väldigt passiv. Jag satt med tomma händer, men höjde nästa varje hand och han la sig. När vi var uppe på lika, började han återigen köra på lite hårdare, men då började jag träffa och plötsligt var jag på topp och han långt efter.
Den sista handen satt jag med JJxx och floppen var låg med två hjärter. Han höjde potten och jag ställde honom allin, och han tog synen. Visserligen hade han färgdraget, men inget mer hjärter kom och jag plockade hem biljetten till SM! ”Tack för god match” skrev jag och han svarade med lite svordomar och annat löst om hur dåligt spelat min sista hand var osv…
Igår, tisdag, gjorde jag en sista runda med Omaha för att putsa lite inför torsdagens final. 30 kr rebuyturnering på Svenska spel blev målet. Även här var det drygt 20 spelare anmälda och spelet var tightare än vad jag hade mött tidigare. 7 spelare itm och hit nådde vi efter några timmar. Efter detta blev det lösare och snart var vi nere till 3 och det blev också min plats i turneringen. Jag var helt klart nöjd, och återigen hade jag spelat en stabil Omahaturnering. Bådar gott inför imorgon!
Just nu sitter jag och railar Heads Up Eventet på SM, och donate_kid från pokerforum.nu har precis krossat sin första motståndare! Och på ett annat bord fick tyvärr Dan Glimne lämna redan i omgång ett. Hade varit roligt att se honom lite högre, på något sätt så känns det som om han skulle ha förtjänat det.
Imorgon kl. 20.00 börjar det! Kom gärna förbi mitt bord och släng in lite positiv energi! Mitt nick på Unibet är: -MrsLabero-, och du känner säkert igen min avatar. Skriv gärna in en kommentar här nedan om du har något som du tycker jag ska förbättra i mitt Omahaspel!
Vi ses vid borden!