Omaha-Grind på Poker Stars

Resultatet har gått över förväntan, då det var ett tag sen jag spelade omaha. Jag måste erkänna att jag kände mig lite ringrostig de första sittningarna, men efter ett par länsade jänkare växte självförtroendet samtidigt som min dagsform sakta men säkert hittade tillbaka.
Omaha är ett actionfyllt spel, som många av er kanske upplevt (?). Svängningarna är större än i NLHE och det är sällan din motståndare drar dött. Men dock finns det fortfarande lite värde att hämta i dessa bord, eftersom PLO – till skillnad från NLHE – inte är lika sönderanalyserat och urvattnat. Visst, spelet har blivit tuffare även där, men det går fortfarande att hitta fiskar med fulla inköp, som väntar på att bli tömda.
Holdem-spelarna idag gör så få misstag att det knappt finns värde nere på $0.5-1 längre. Är det någon som delar mina meningar? Jag som Headsup-spelare tycker i alla fall att spelarna har blivit markant bättre över lag. För något år sen kunde man sätta sig ner och vänta på ett $1-2 bord, och vips så hade man 100bb extra i rullen. Nu för tiden ska det grindas in i sista centen om man vill vinna pengar. Har jag fel? Motargumentera gärna!
Tillbaka till Omaha. Jag har gått vinnande ur nästan varje sittning sen jag började nöta på PS igen. Nivåerna har varierat mellan $0.5-1 upp till $2-4. Enbart Headsup-bord. Jag tänkte lägga upp en hand ur min senaste sittning, för att höra era tankar och analyser runt handen. Det är bra att diskutera olika situationer. Det har hjälpt mig mycket i min karriär att snacka med kompisar och lusläst Sveriges utbud av Pokerforum.
På ett $1-2 bord höjer jag från knappen till $6 med Q-J-4-5. Min ryska motståndare steker en stund innan han kallsynar min bet. Han har runt $150 framför sig. Floppen kommer Q-7-2 med 2 hjärter. Floppen är väl inget monster för min del men jag har dock floppat topp-par och måste självklart definera min hand. Ryssen checkar till mig och jag lägger ut en standard-bet på $9. Återigen kallsynar han. Han kan ha vad som helst; Botten-2par, färgdrag, stegdrag eller bara en Q. Turn levererar en spader J och min hand blev genast mycket bättre med topp 2-par. Ryssen checkar och jag funderar på hur jag ska spela. Självklart måste jag beta, då det ligger 2 färgdrag ute. I potten ligger nu $32 och jag betar tunga $28. Min tappre motståndare från Öst tänker ett slag innan han onödigt (för min del), slår om till $84, och är i stort sett all-in. Hmm.. Checkraise på turn.
Hur uppfattar ni handen? Är jag i ledning eller drar jag dött? Har han set, 2-par eller bara drag? Skriv gärna hur ni skulle ha gjort och vad ni sätter fi på. 
Jag började genast tok-analysera. Min motståndare hade spelat väldigt försiktigt hela sessionen, så jag tror att han inte hade kallsynat min flop-bet med en färdig hand, då det finns eventuella drag ute. Topp-2 , Set osv, tror jag att han hade checkraisat för att försvara. Med de 2 möjliga färgdragen ute + ett par stegdrag kommer jag fram till att han måste ha någon form av kombodrag. Exempelvis Par+Färgdrag+Stegdrag etc. Jag ställer in mina sista slantar och självklart synar han. Min analys visade sig var korrekt och han visade upp par i Damer med spader-drag. Självklart satte han sin färg på river, och det enda jag fick för min fina analys var en spark i skrevet. Men jag ska inte gnälla över den handen. De sista sessionerna har gått väldigt bra och jag är upp $1 100 efter mitt sajtbyte.  
På tal om annat, så har min huvudvärk ätligen släppt! Min nacke ömmar fortfarande något, men inte så det hämnar mig. I morgon får jag börja träna igen och det ska bli fruktansvärt skönt att röra på sig. De senaste dagarna har min konditionsträning bestått av 5 minuters-promenader, lite då och då. Rastlösheten har börjat driva mig till vansinne och i morgon ska det bli underbart att köra ur sig lite.
Jag återkommer med rapporter senare i veckan.
/NPPA87.