Omaha hela helgen

Eftersom jag aldrig spelat någon Omaha-turnering (har tidigare testat lite Omaha kontantspel) så var jag tvungen att under fredagen läsa in mig på denna mycket intressanta pokervariant. FirstPoker.se, Pokerforum.nu, några pokerartiklar och även fråga till min bloggande kollega NPPA87, som varje dag spelar Omaha heads-up, gjorde att jag kände mig så pass redo så att jag till och med gav min vän och kombattant Leo några goda råd inför turneringen.
Tydligen hade jag förstått informationen bra, för jag toppade mina FREECOOP-placeringar i dessa två Omaha-turneringar. Det blev en 42:a respektive 24:e plats i turneringarna, med över 1000 startande i båda, och jag avancerade upp till 35:e plats i sammandraget för FREECOOP efter 6 event. Denna lista finns på www.expekt.com. Helt klart godkänt, med tanke på hur det har gått i Holdem-eventen.
Tack för råden och informationen om hur man lirar Omaha!
Ikväll är det återigen dags för Holdem no limit, och något av en revansch för min del, så att jag kan få visa bättre resultat än vad det har blivit i detta format tidigare. Startmarkerna är på hela 5000, så det lär finnas utrymme för att spela lite poker. Håll tummarna!
Nu har finalbordet i WSOP dragit igång och det blev några timmars lyssnande på rapporteringarna som ljudstreamats från plats med bl.a. Annie Duke och Phil Hellmuth som expertkommentatorerna. Det har ju tyvärr inte bjudits på så mycket skönspel, men istället sjuka utdragningar. Hade finalbordet spelats online så hade diskussionerna varit fulla om frågor gällande rigg och fusk. Nu är det live, och detta visar ju att även att den ”riktiga” pokervärlden kan drabbas av hårda och jobbiga ”lågoutare” på rivern…
Jag är dock av den meningen att pokern som spel och sport inte gynnas av att spelare vinner p.g.a. stor tur. Det hade varit mycket bättre om det är bra spel, erfarenhet och kunskap som avgör vem som går längst. Samtidigt hade sporten behövt en riktig superstjärna såsom Phil Ivey, som är bäst i världen och samtidigt visar det genom att kamma hem vinsten i den största turneringen som finns.
Jag vet att det finns andra som tycker det är bra för pokern att det visar sig att alla kan vinna, bara man har lite tur. Detta så att det kommer nya okunniga spelare till borden som man kan vinna pengar av. Visst kan detta gynna den egna plånboken, men inte pokerns status bland andra spel och sporter. Vad tycker du?
Förkyld och trött… Ikväll blir det poker!
Vi ses!