Online-SM 7-korts stötpoker

”Jag brukar inte spela 7-korts stötpoker, men när jag såg att det var ganska få registrerade så kändes det som att jag borde ha en chans att vinna. Tänkte det kunde vara roligt att bli Sverige-etta i någonting”, säger ”acekiller” som är Svenska Spels mästare i 7-korts stötpoker.
”Jag missade de första tio händerna, men det gjorde inte så mycket. Det var ganska svängigt i början, men jag lyckades bygga min stack och hålla mig bland de tio främsta resten av turneringen. Det var först vid sista handen, när jag hade par i kungar och motståndaren hade par i damer som jag kände att jag skulle ta hem segern.”
För andra året i rad arrangerar Svenska Spel SM i onlinepoker. Nytt för i år är att det svenska mästerskapet spelas i sju nya turneringsformer under en vecka. Varje dag koras en SM-vinnare i respektive gren.
Pokerveckan inleddes söndagen den 23 november. Därefter avgörs en pokergren varje dag hela veckan. ”Vi har förändrat vårt mästerskap efter spelarnas egna önskemål”, säger Roger Levy, pokeransvarig på Svenska Spel.
Favorithand?- 5-8 i olika färg.
Knepigaste handen?- A-Q. Den har man förlorat en del med.
Bästa turneringsminnet?- Det var nog när jag vann en pokerresa till Tallinn.