Online-SM shorthanded och fixed limit

”Det här var överraskande! Det känns riktigt bra”, säger SM-vinnaren i Texas No Limit 5-manna online, Carl Johan Lovsjö, från Filipstad som får 72 765 för vinsten. ”Jag fick en bra start och dubblade snabbt. Sen gick det mer knapert ett tag tills det var 115 spelare kvar. Då lyckades jag vinna två all-in, och då kändes det riktigt stabilt. Efter ett tag gick jag upp i ledning och då kunde jag manövrera ut motspelarna med min stora stack trots att jag kanske inte hade så bra kort alla gånger. Jag spelar bara 5-manna och man-mot-man”, säger Carl Johan Lovsjö.
Favorithand?- Dam-dam
Knepigaste handen?- Knekt-knekt.
Bästa turneringsminnet?- Den här vinsten!
Även eventet fixed limit har spelats och här var Gråbo i Lerum rätta stället att vara på. Fredrik Ström, 40 år tog hem vinsten med 21 462:- i förstapris. ”Jag kände att jag skulle ta hem titeln när vi var fem, sex spelare kvar på finalbordet. Jag var chipleader då och det var bara att köra på”, säger Fredrik Ström. Fredrik ska fira segern genom att vila, för att kunna ta nya tag under Texas Hold’em-finalen online på lördag.
”Första timmen hade man lika gärna kunnat missa. Då hände nästan ingenting. Jag plussade lite, trots min kort-torka men jag fick betalt när jag väl fick en bra hand. Sen blev det lite jojo-spel. Det var nästan panik en stund, men jag lyckades hitta tre monsterhänder och återhämtade mig bra. Efter andra timmen var jag nog topp tio ända fram till finalbordet och där hade jag dessutom mest marker. Det blev jämt och tufft mot slutet när folk åkte ut. När vi var tre spelare kvar hade jag nästan dubbelt så mycket som tvåan, likaså när vi var två spelare.”
”Jag gillar egentligen inte Limit och det var säkert fyra, fem år sedan jag spelade det. Det är psykiskt påfrestande, men nu fick jag ett återfall. Prispengarna blir ett fint tillskott i julklappskassan”, säger Fredrik.
Favorithand?- Knekt-9 i samma färg.
Knepigaste handen?- Knekt-knekt.
Bästa turneringsminnet?- Gårdagen måste jag ju säga då!