Paf-Pokerkryssning och Vegaskval

 
Allt började i fredags vid lunch då Leo plockade upp mig utanför jobbet och vi åkte i hans systers bil upp till huvudstaden. Väl där (5 timmar till Huddinge och 1,5 timme till Värtahamnen…) så träffade vi direkt på Paf-personalen som tog emot oss med ett glatt mottagande. In i båten, kolla hytten, registrera för turneringen och sedan iväg och äta middag. När vi åt så satt vi med två killar, Benny 20 år och AIK 19 år, som var där för att spela sin första liveturnering någonsin. Trevliga killar, trots att de höll på fotbollslag som vi Änglar inte helt klarar av…
Båda killarna visade senare prov på ett mycket bra spel, och framförallt Benny som helt utan respekt för äldre och mer erfarna livespelare, spelade sig ända till andraplats och inkasserade 37.000 kr. Inte illa vid första försöket. Grattis Benny!
För min del så slutade turneringen på 50:e plats av 54 spelare och jag fick nöja mig med sidospel i form av 10/10 kontantspel och en turboturnering under lördagen. Ingen större framgång rent ekonomiskt, men mycket lärorikt att kunna sitta och studera duktiga och mindre duktiga spelare.
I turboturneringen åkte jag tyvärr på den sjukaste utdragningen någonsin då spelaren på lilla mörken inte var observant på att jag hade gått allin från UTG, och sa syn. Hans tanke var att syna stora mörken, turneringsledaren kallades till bordet och sagd syn är en syn och han var tvungen att ställa in alla sina marker. Jag satt med 66 och han hade 84o. På bordet kommer K 10 10 5 K och han vinner med bättre kicker… Så var det med det. Och det är väl det som är poker.
En mycket rolig resa, med många trevliga och roliga personer. Kul att träffa Magda och Rickard som jag haft en hel del med att göra på sista tiden. Åsa Holmberg från FirstPoker var också där och vi hann prata om både det ena och det andra när vi satt bredvid varandra på cashgamebordet. Också mycket kul att få träffa och kunna studera Jonas Rosqvist. En mycket duktig pokerspelare som för övrigt kom 2:a i turboturneringen.
På vägen hem från Stockholm så var det inte slut med poker för våran del. Jag hade i veckan kvalat till 50.000 World Cup Final på Paf, och denna startade kl. 20 på lördagskvällen. Så när vi hade köpt mat i Södertälje så var det precis lagom för turneringsstart. Jag körde bilen, så Leo fick hålla i musen. När vi passerade Gränna så var ni nere på lägsta prisnivå. Det blev till sist näst lägsta prisnivån, men det såg vi aldrig för datorns batteri dog innan vi kom till Jönköping. Lite vinstpengar blev det då ändå på resan, även om det kom i bilen och inte på färjan.

Ikväll har jag även spelat finalkvalet för Las Vegas Poker Party på Paf. 26 spelare hade anmält sig till kvalet som kostade 320 dollar. 2 platser till Las Vegas i potten. Själv använde jag mig av den biljett som jag vann i Pokerutmaningen. För min del svajade spelet upp och ner under de första två timmarna, men när vi gick in på finalbordet med 10 spelare så låg jag på plats 5 med snittstorlek på markerhögen. Den duktige spelare (Jonas Rosqvist) som också ligger i topp i Sverigerankningen på Svenska Spel, låg i topp på finalbordet. Han åkte tyvärr lite senare på plats 6.
Spelat hårdnar till rejält när några spelare åkt ut och det går knappat att spela en hand utan att bli reraisad preflopp eller senare. När det återstår 7 spelare så ligger jag klart sist, men lyckas hålla mig levande genom att plocka blinds via några allins. Jag lyckas även dubbla upp när jag går allin och får syn av ett svagare A. Till slut, med mörkarna 250/500 och jag själv sittande på stora mörken, får jag 10 10. Spelaren efter mig som hackat mycket på mina höjningar, höjer upp till 1200. Jag har bara ca 7000 kvar och går allin. Jag har suttit stor del av kvällen strax före den här spelaren, och han har spelat ett väldigt brett urval av händer. Då är det ju helt klart riktigt typiskt att han just denna gång sitter med A A. Jag åker ut på 5:e plats. Skit och bye bye Vegas… För denna gång i alla fall.
Nu ska jag fixa lite med artikeln om Sviten-kryssningen, och sedan blir det sova. Uppladdning inför en sista intensiv vecka med elever före sommarlovet.