Poker är kul

 
Pokerveckan startade med den helt klart lyckade första omgången av Pokerutmaningen. Många positiva ord har kommit på alla möjliga sätt. Deltagare har tackat via e-post eller i kommentarsrutan här på bloggen. I fler andra bloggar har tävlingen nämnts som en kul pokertillställning och kompisar som varit med i tisdagens Tuesday Triathlon (dock ej i själv Pokerutmaningen) på Paf har rosat det hela både via telefon och sms. En helt klart rolig tillställning som jag hoppas fler kommer att vara med på i framtiden.
Tillställningen drog många extra deltagare till tisdagens turneringar, och ryktet säger även att det fanns några riktiga highstake-spelare i startfältet. Att jag själv plockade hem en av turneringarna och mycket på grund av detta leder hela tävlingen gör ju inte saken sämre.
Även om man inte är med i den interna tävlingen Pokerutmaningen, så kan man självklart vara med och spela poker mot alla deltagare och då kanske framförallt alla de duktiga profiler som ställer upp för att möta oss ”amatörer”. Sist var det ju fotbollsspelarna Ishizaki och Sjölund som visade framfötterna, men jag vet att de andra profilerna gärna skulle komma högt i flera av turneringarna. Var med på tisdag för att försöka stoppa dem! Glöm inte att det är 33 dollars bounty på Ola och Magda.
Eftersom jag vann Tuesday Triathlons normalturnering i tisdags så fick jag den adderade biljetten på 33 dollar. Denna försökte jag förvalta under en av onsdagens 33 dollars kval till en 108-dollarsbiljett. Åtta spelare var med och två gick vidare till nästa steg. Tyvärr slutade jag på bubblan och fick nöja mig med 24 dollar i tröstpris. Nu fick jag ju cash i stället för biljett, så jag var ganska nöjd ändå.
Veckans tredje pokerkväll, fredagen, gick till att spela en Omahaturnering, pott limit. Även denna på Paf. Omaha är ett spel som jag försöker mig på ibland och något som jag verkligen uppskattar. Jag måsta koncentrera mig lite mer än när jag spelar Texas Holdem, och det gör väl att jag klarar mig ganska bra. Även denna gång så blev resultatet att jag klarade mig en bit in i pengarna, och kunde fylla på mitt lilla konto lite mer. Tyvärr så slutade turneringen som de ofta gör, att jag efter bra och stabilt spel slutar fokusera och tröttheten tar ut sin rätt. Jag chansar mer och till slut så straffar det sig och man åker ut med en medioker hand…
Lördagskvällen blev till en pokerkväll i Majorna och Martin stod för värdskapet. Trevligt som vanligt, men tyvärr så blev inte mitt spel någon framgång under kvällen. Jag tycker dock att jag spelade ganska bra, bluffade lite mer än vanligt och hängde med bra i alla tre turneringar som vi spelade under kvällen. Tyvärr tog alla rundor slut med mellanpar mot Ax, och varje gång kom det ett A på floppen. Inte min kväll…
Kvällens tre vinnare blev: Jerker (som vanligt), Ricky (som slaktade mitt par med A9o och tidigt även skadesköt Jerker med 46o) och till sist Martin som mycket välförtjänt fick plocka hem kvällens sista turnering.
Martin som var värd hade fram till sin vinst inte haft någon större kväll. I första rundan då han med kåk, AAKKx på bordet och med K på handen, försökte bluffa hem potten mot Jerker. Tyvärr så satt Jerker med A på handen och var ju ganska säker på att han synade för att dela på potten. Fanns ju dock risk för att Martin hade KK och eftersom detta bara var efter 20 minuters, så skulle läggning kunna luras fram, men det är svårt att lägga nötkåk i det läget…
Ikväll blir det faktiskt också lite poker, och då i form av Betsson´s rankingturnering till Poker-SM på Malta. Det är dags för seriens andra omgång, och jag hoppas kunna ta mig upp till finalbordet för att plocka hem värdefulla poäng. Malta hade verkligen varit ett kul mål att klara av.
Till sist: Missa nu inte Paf:s Tuesday Triathlon på tisdag och chansen att förstöra vinstdrömmarna för någon som är med i Pokerutmaningen 2010!
Vi ses!