Poker-SM Main Event

Startfältet var på 1600 spelare och många av de stora svenska profilerna fanns på plats. Priserna delades ut från plats 130, men mitt mål var att ta en bit av turneringen i taget. Först övre halvan, sedan, topp 500 och vidare varje hundratal förhoppningsvis ner till pengarna.
För min del blev dock turneringen en lång väntan. Jag hamnade på ett väldigt aktivt bord, där det nästan varje hand 3 och 4 bettades före flopp. Efter att först ha ökat några tusen från startmarkerhögens 10k marker, så tappade jag snart ner till halva startstacken. Vid första pausen efter 80 min, satt jag med 5k framför mig.
Blindsperioderna var 20 minuter långa. Detta var i sin tur inget problem, ganska standard, men problemet var ju de drastiska höjningarna av blindsnivåer. Detta gjorde att jag redan vid första pausen låg på lite drygt 10 ggr big blind.
I detta läget kändes det inte direkt som om det skulle bli så mycket mer spel, men mitt mål fick bli att försöka snåla mig fram och ställa vid tillfälle och i alla fall överleva tills nästa paus.
Och så jag snålade, och överlevde. När vi hade spelat 4,5 timmar, hade jag aldrig suttit med över 12k i marker framför mig. Jag hade gått allin 4-5 gånger och varje gång hade jag timingen med mig och lyckades dubbla. Efter 4,5 timmar så lyckades jag dock att öka lite mer och plötsligt hade jag lite mer utrymme med ca 14-16 ggr stora mörken i markerhögen.
Bubblan närmade sig och det blev riktigt svettigt. Markernivån var på 8000/4000 och jag låg näst sist. När stora mörken var två stolar bort, gick spelaren som låg sist allin, förlorade och jag kunde pusta ut med 319 euro på fickan… Alltid något.
Nästa hand ställde jag med A10 klöver, fick färg på floppen mot tre andra spelare och ökade till drygt 40k. Hoppsan, överlevde bubblan och gör en comback? Tyvärr så grusades dessa förhoppningar när jag på stora mörken får QQ och självklart går allin. Synad av en spelare som sitter med Ax, han träffar stegen på rivern och jag får lämna på en hedersam 127:e plats.
02.30 gick jag och lade mig i sängen. Trött, lite sur över damerna, men totalt sett ganska nöjd. Jag hade ju ändå spelat ett sjukt bra shortstackspel, inte alltid man är nöjd över det.
Idag ska jag hjälpa grannen att flytta.
Lycka till nu gdaily, nyborjaren, Aion och ni andra tappra som får fortsätta ikväll!
Vi ses!