Pokerfredag i Göteborg och lördagskval i soffan

 
Denna fredag var dock ett undantag. Det var poker i Sveriges bästa och näst största stad, Göteborg. Och inte bara det, platsen för händelsen var i en av de mest ”göteboska” stadsdelarna av de dem alla, Majorna i utkanten av Slottskogen. I denna pittoreska del av staden var jag medbjuden att delta i ett klassiskt parti poker. Sällskapet som var samlat brukade spela ihop några gånger per år och traditionen säger att den som vinner kvällens turnering blir värd i nästa.
Kvällens värd heter Martin, och han är inte bara en trevlig kille med vassa kommentarer, utan även en lurig pokerspelar som gärna satsar hårt med ”any two” då motståndaren visar på minsta svaghet. Vi var sju spelare totalt, och två av dem har jag aldrig träffat och spelat poker mot förut. Det visade sig snart att även de var duktiga, men en av dem hade inte spelat på många år. Detta visade sig snart i hans övertro i att bluffa, vilket gick bra till en början, men straffade sig en bit in i spelet.
En fin struktur för ett ”homegame” var upplagt, med planerad totaltid på mellan 3.5 och 4 timmar. 3000 i startmarker och bra pengar i potten gav goda förutsättningar för bra spel. Inför kvällen hade Leo även beställt och fått levererat nya pokermarker, med valörerna skrivna på. Väldigt skönt att slippa tänka på vilken färg som nu var vilken valör.
Tanken med mitt spel var att gå ut ganska försiktigt. Jag visst ingenting om två av spelarna, och ett par av de andra brukar vilja spela ganska hårt i början för att bygga upp sina markerhögar. Förutom att jag la en vinnande hand i en stor pott där bluffaren vann och att jag själv vann en annan hyffsad pott mot den andre spelaren jag inte mött förut så blev mitt spel väldigt passivt. Med dåliga kort och inga träffar blir det väldigt svårt att möte spelare som gärna höjer stort både före och på floppen. Därför blev det till att vänta.
Jag lyckades plocka någon mer pott, men när mörkarna är 200/400, och jag hade ca 3500 marker och fick K J på stora mörken och aggressiva Martin återigen höjde upp för att sätta press på mörkarna, så kändes det som ett bra läge att försöka dubbla upp. Det är sällan jag gör detta med just K J, men jag vet att Martins urval i detta läge kan var väldigt brett. Tyvärr så satt han denna gång på Q Q, och floppen visade bara låga kort. Redo att sätta mig med de andra utslagna i soffan så ändrades läget markant när en K kom upp på turn. När ännu en K visar sig på river så har jag plötsligt gått från att ligga i botten till att nu var med mitt i fältet.
En stund senare, med mörkar på 300/600 vinner jag en fin pott där det satsat en del före flopp, men då ingen satsar fram till riverkortet, som är en Q, lägger jag in en bluffsatsning och alla lägger sig. Denna pott gör att jag är med bra och blir en av två spelare som får spela om segern.
När headsup startar så har jag ca 1/3 av alla marker. Detta förändras snart när vi spelar en hand som jag är mycket nöjd över. Jag floppar tvåpar med A 5 och nöjer mig med att ganska snabbt knacka. På turn kommer en 7, jag knackar igen och Jerker som är motståndaren har träffat par och går allin, jag synar självklart direkt, ingen sjua på river och nu är det jag som sitter med 2/3 av markerna.
Det svänger fram och tillbaka, men när jag synar en allin med A 5 en liten stund senare och motståndaren visar A 8, så förändras snart bilden. Visserligen kommer det en 5 på floppen, men den följs av en 8 på turn och jag är nu i stort underläge. Några händer senare går jag allin på turn med A hög när vi knackat förbi floppen. Tyvärr har Jerker floppat tvåpar, och det finns inget kort i leken som kan rädda mig. Snyggt jobbat Jerker och grattis!
Jag är dock nöjd med min turnering, och hade visserligen tur i mellanskedet med K J mot Q Q, men överlag så slösar jag inte mycket marker i onödan och jag har en ganska bra plan för de händer jag spelar. Två spelare fick betalt, så kvällen slutar med gröna plussiffror.
Vi spelar även ytterligare en turnering, men där åker jag ut som nummer fem. Jerker återigen i headsup, men förlorar mot förra pokerkvällens vinnare Leo.

Lördagskvällen gick inte bara till att se andra chansen i Melodifestivalen, utan även för att göra ett försök till att kvala in till Sunday Million på Pokerstars. Målet var att gå via kvällens 11 dollars 100 platsers garantiturnering som spelas 22.30. Dit kan man kvala via olika turneringar, och jag valde att göra ett försök med 2.20 dollars turboturneringar.
Med senaste Firstpokers artikel om kvalstrategier i huvudet, satt jag mig ner vid kvällens första subsatellit. Tyvärr så slösade jag för mycket i inledningsskedet och fick allt för tidigt i mellanskedet av turneringen gå allin med A J. A K hos motståndaren satte stopp för mitt avancemang. Nästa turnering och en tightare plan gjorde att jag vid niotiden var klar för kvällens 11dollars satellit.
Om du inte läst artikeln om kvalstrategier i senaste Firstpoker, så gör det. En mycket bra och tydlig artikel som ger en bra struktur och strategi över hur man ska tänka och agera i de olika delarna av kvalturneringen.
Barnen i säng och uppladdning med spansk fotboll och favoritlaget Barcelona. Tyvärr med Zlatan utan huvud och  så småningom utvisad. Och vad gör Puyol? Real Madrid inledde sin match vid 22.00 något bättre, och när min turnering startade vid halv elva kände jag mig rejält laddad. Det gick bra till en början, men tyvärr så tog spelet slut efter ca 1 timma, och jag hamnade ungefär mitt i resultatlistan.
Så det blir nog inget Sunday Million denna helg heller, får nog inrikta mig på att spela Sunday ¼ Million istället…

Mitt pokerprojekt har nu så gott som gott i mål när det kommer till planeringen, och på måndag är det dags att skicka min artikel, som ska presentera det som nu kallas för Pokerutmaningen, till Firstpoker. I början av april kommer tidningen ut och där finns all info som man behöver för att försöka komma med. Även här på bloggen kommer det stå hur man går tillväga. Ca 6 kändisar och 8 amatörer kommer att mötas i en turneringsserie som kommer spelas på Paf.com i maj. För att komma dit så kommer man kunna kvala via en frirulle eller bli uttagen genom att maila intresseanmälan. Mer info kommer framöver, men det ska bli riktigt kul att genomföra denna tävling!!!
Nu blir det lek med vår fyraåring, och förhoppningsvis lite äventyr i solskenet.
Ha det så gott så länge och lycka till med liret ikväll!