Pokerpappan borta och syrran avancerar

Sitter ner vid bordet och blir toknervös, självaste Magda sitter vid mitt bord tillsammans med TantLarsson som jag misstänker är en annan duktig känd pokerspelare. Hade tänkt att jag inte skulle vara en snackepelle denna vecka men det är svårt på denna förtjusande turnering. Lite lättare idag utan CissiRamsby vid bordet, hon är bara för trevlig!
Börjar med att ta hem lite pengar från Magda genom träff på sexor. Men trissen hjälper inte min nervositet. 140 upp.
Det är så intressant att en turnering med kvinnor inte spelas på samma sätt som en turnering med män i majoritet, till en början. Det tar lång tid innan någon åker ut och de flesta spelar få och eftertänksamma händer. Så det gäller att inte tappa tålamodet!
Jag gör just det och går ifrån mitt säkra spel och tappar rätt mycket ganska snabbt. Lola-15 blir så glad när hon vinner en större hand att man inte kan låta bli att glädjas med henne. Nu var det i och för sig från mig hon tog pengarna, men, men..
Det största frågetecknet för kvällen, ni vet den där handen som man så gärna vill se, står Viktoria99b för. Sitter hon inne med fyrtal i 9:or eller inte, gah?!? Visa oss!
Nu när min bror har ofrivillig pokersemester måste jag komma ihåg lite detaljer runt spelet så jag skriver samtidigt som jag chattar som jag spelar som jag försöker lägga märke till hur de andra spelar. Går sådär. ”Kvinnor har simultankapacitet, framförallt mammor”, not! Slutar med att jag inte spelar bra, inte chattar väl och skriver halva kommentarer om spelet på ett papper.
Allin-dags nu. Tar med hjälp av AQ och QQ händerna efter varandra hem nog för att klara mig kvar en stund till.
Jag pladdrar på om hur nervös jag blir av att sitta på ett bord med flera av de bästa, bland annat förra veckans vinnare PG301.
Vid första paus är 39 spelare kvar av 50. Jag har 2550 med blinds på 100/200.
”Är du mindre nervös nu Charlie?” frågar TantLarsson med ett leende då hon efter pausen slår ut förra PG301 på 38:e plats men hon borde inte tappa allt för mycket i rankingen då hon är grym!
Magda och jag tar en stund till att reda ut hur det känns när man förlorar eller när man vinner. Tomhet och eufori sammanfattar vi. Vinst har jag visserligen ingen erfarenhet av, ännu.
Sen går det ett tag och jag samlar på mig en fin stack på nästan 7000. Men de tappar jag snart, får alltid lite hybris när jag blir rik.
Magda är blödande och går allin. ”Men syna då!” Skriver hon när alla lägger sig. Vi trodde nog att hon var jetlegged och ville sova men det visade sig att hon hade AA!
När det bara är tre till pengar så håller jag i mina små slantar även om jag vet att det inte håller om jag inte dubblar upp snarast. Men till slut åker Cissi ut på 13:e, Magda på 12:e och jag på 11:e! Åker alltså ut på bubblan men vinner 7,50 och tar in 8 placeringar i den sammanlagda rankingen! Närmre ett finalbord kan man helt enkelt inte komma! Om man inte är på det då.
Headsup mellan Sunlicious och Zsagabor1. De spelar så rätt och bra så det blir utdraget men till slut vinner Zsagabor1. Bra jobbat!
Nästa vecka ska jag prova en taktik på brors order, mer om det nästa vecka!
Önskar det vore onsdag varje dag!/Charlie_Mo.