Rafael otippad vinnare av Malmö Open

Fem minuter innan arrangören skulle blåsa av tävlingen förändrade en rutertrea situationen dramatiskt. Rafael Alkhouri, 38-årig Stockholmare, hade gått från sist i finalfältet till segrare av Malmö Open. ”Nu är jag trött men väldigt glad” sa han med prischecken på 895 000 kronor framför sig. Inte konstigt, klockan var 20 minuter i fyra på söndagsmorgonen och blott fem minuter återstod innan tävlingen skulle pausas för att slutföras nästa dag. Vid bordet satt Rafael Alkhouri och Ferit Gabrielsson. I vanliga fall goda kompisar, men just nu bittra konkurrenter. ”Ingen räknade med mig”, säger Rafael. ”Min plan i dag var att låta de andra bråka och själv spela lite avvaktande.”
Oddsen för att Rafael Alkhouri skulle vinna Malmö Open var inte ens spelbara. När dag två av main event inleddes var han sist i fältet med 6 100 marker framför sig. Men med tålamod, smart spel och en hel del tur, tog han sig inte bara till det nio man stora finalbordet – väl där fick han plötsligt bra kort att spela med.Och då kunde ingen stoppa honom. ”Det flöt på bra i dag, och jag måste vara ärlig och säga att jag hade en del tur.”
När det bara var tre spelare kvar; Tomas Chinde, Ferit Gabrielsson och Rafael Alkhouri, så var Rafael i stort chipövertag och inte särkilt intresserad av att lyssna på förslagen om att dela potten på tre. ”Nej, jag splittade en gång och det har jag ångrat sedan dess.”
Rafael spelade bort Tomas Chinde med ett tvåpar på floppen och hade ett massivt övertag på Ferit inför det avslutande headsup-spelet. När Ferit gick all-in med K-2 synade Rafael med A-3. K-Q-J på floppen satte Ferit i förarsätet, en trea på turn gav Rafael hopp, och när en trea till kom på rivern så var saken klar.
”Jag gick in i heads-upen med en positiv känsla, jag visste att jag skulle vinna. Jag bara visste det” säger Rafael.
1) Rafael Alkhouri, 895 000 kronor2) Ferit Gabrielsson, 505 000 kronor3) Tomas Chinde, 333 000 kronor4) Christoffer Sonesson, 227 000 kronor5) George Issa, 163 000 kronor6) Joakim Olin, 114 000 kronor7) Raymi Sanchez Thörn, 85 000 kronor8) Bülent Gömez, 64 5000 kronor9) Nicklas Larsson, 49 500 kronor