Så där gott laddad – och sedan utslagen!

Både natten till lördagen och natten till söndagen bjöd på över åtta timmars sömn, inte vanligt för oss kan jag meddela, så när jag vaknade på söndagsmorgonen så kändes det grymt bra. Dagen var lugn och med endast en liten cykeltur med sönerna till affären så kände jag mig så där gott laddad och förbered för att ta mig an de ”stora” lirarna på 215 dollarsturneringen.
Timmen före start satte jag mig för att komma i rätt stämning. Lite läsning på firstpoker.se och pokerforum.nu är standard. Kolla e-posten och läsa elevernas loggböcker på skolans pedagogiska it-plattform tillhör också rutinerna när jag sätter mig vid datorn. Efter dessa ”reflexer” blev det en titt på föregående söndags finalbord från Sunday million. Här visas spelarnas hålkort så att vi som tittar ser vilka händer de sitter med. Inte så mycket till poker eftersom de flesta händer som visas går till allin, men riktigt intressant att lyssna på kommentatorn Nick Wealthall´s tankar kring spelarnas agerande:

Och hur gick det då i min turnering? Sådär. Spelet i sig kändes ganska standard. Visst är det något tightare än vid lågnivåturneringar och visst känns de aggressiva spelarna ännu aggressivare, men helt klart gav turneringen mersmak. Drygt 4000 startande, och 600 som fick pris. Jag hamnad 1000 platser från pengarna, och att jag slutade turneringen på ca 1000 platser före f.d. svenska mästaren Ola B. hjälpte mig föga, men alltid en liten tröst…
I senaste First Poker (nr 11) på s. 22 citeras Adam Noone angående dyrare turneringar med högre inköp:
Neil Channing fortsätter i samma artikel:
För min del blir analysen dålig tajming och inget vidare tålamod. Jag spelade fel potter vid fel tillfällen och till slut satt man som shortstack och blev tvungen att ställa med en medioker hand…
Bara att ta nya tag!
Om man letar så finns det ganska många turneringar med långa (relativt i alla fall) och stora startmarkerhögar. Pokerstars och de andra stora pokersidorna har sina söndagsturneringar, Svenska spel sin Långlördag. Var tycker du läsare att de bästa deepstackturneringarna finns? Vilken ger bäst poker och var finns den bästa strukturen?