Shoppa, grinda och middag

Men när denna lilla skönhet dunkar en på magen, med nappen på sned och det lilla rufsiga håret åt alla håll, så är det bara att kliva upp.
Stella är drygt 2 år och är så rolig och charmig att hon t.o.m skulle få John wayne Gacey att mjukna. För er som inte har någon koll på vem John Wayne Gacey är, så kan jag informera er att han är en av USA:s värsta massmördare genom tiderna.
På dagens agenda stod shopping och fika på förmiddagen, poker på eftermiddagen för att sedan runda av kvällen med en hemmagjord italiensk middag.
Både jag och min flickvän tycker om att laga mat. Hon har en 3-årig restaurangutbildning under vingarna.
Italienarna brukar servera maten i 4 olika rätter: Antipasto-Primo-Secondi och till slut Dolci. Inte konstgt att många italienare är lönnfeta. Men bra smak har de. Både på kläder, fotboll och mat.
Jag har aldrig varit i italien men funderar på att åka dit några veckor nästa sommar.
Väl nere på Sapsborg köpcenter hittade jag lite schyssta kläder.
En kofta, ett par brallor och några t-shirtar fick utöka garderobens depå.
Jag kan säga att det inte är någon lek att svansa runt i butiker med 3 tjejer (min flickvän, min broders fru och deras dotter).
Helt galet! Jag tror vi satte rekord i dag. 7 miljoner butiker på 4 timmar.
När varken min hjärna eller mina fötter uthärdade något mer, så tvingade jag dem att vi skulle sätta oss ner för att ta en kopp kaffe innan vi gick tillbaka hem. Som tur är löd de mig. Annars hade jag nog inte varit vid liv nu för att kunna återberätta denna traumatiska händelse. 
15.00 och äntligen hemma.
Shoppa går väl an, men seriöst.. Det måste väl finnas gränser? 
Nu var det efter många dagar utan poker dags för ett grindpass.
Förväntansfullt öppnade jag upp min kära laptop och började kika på spelen som var i gång på Ultimate Bet. Headsupborden verkade tyvärr lite slöa, så det fick bli 2 st NL-200 6-max och 2 PLO-400 6-max.
Det känns att man inte har spelat på ett par dagar. Lite ringrostig och trött efter dagens virrevarv på ”byen”, resulterar i att jag backar ca 600$ första timmen. Inga jättesummor, men forftarande väldigt irriterande. Jag hatar ju att förlora!
Efter ännu en timmes spel, så har jag efter ett par vältajmade bluffar, iskalla värdebetar och bra läsningar jobbat upp mig till 300$ upp.
Passa er Ultimate Bet- NPPA87 har tillgång till internet igen!
UB har fått en ny, ganska rolig funktion på en del bord. ”7-2 Jackpot” kallas det och går ut på att alla spelare vid bordet tvingas att lägga 4$ av sin stack i en sidopott. Vinner någon därefter en pott med handen 7-2, så får han den potten, plus självklart även pengarna i huvudpotten. Sidopotten i sig är inget man kan betala hyran med, men prestigen i att slänga upp 7-2 i nunorna på alla runt bordet, efter att ha plockat hem potten med en känslolös bluff är mer värt än guld.
Jag kan visa ett exempel på en hand jag vann med just 7-2.
Bordet är som sagt ett 1-2 6-max. Alla runt bordet är väldigt djupa och har ca 400$ eller mer framför sig.
Jag sitter i stora blinden och tilldelas 7-2. Kalas, tänker jag och börjar genast smida ondskefulla planer.
UTG höjer till 7$.
Spelaren efter, (en lös tomte som jag spelat mycket mot) kallsynar.
Knappen tänker en stund och slår sedan om till 26$. Han är en duktig, men kanske lite väl överaggresiv spelare från Frankrike. Han kan mycket väl göra detta spel med lankor på näven. Med tanke på hans position och alla lösa pengar i potten skriker det lite squeeze-play.
Lilla blind slänger och jag funderar en stund. Ska jag strunta i sidopotten och fegt mucka min 7-2? Hmm.. Svårt beslut. Om jag ska spela handen, hur ska jag bära mig åt?
Ska jag översyna för att försöka spela ut honom på floppen? Kommer UTG-höjaren slänga sina kort? Troligen. Han har visat sig vara ganska tight i tidigare liknande situationer.
Efter lite dividerande bakom min laptop bestämmer jag mig för att 4-beta till 72$.
Till min upprymdhet slänger alla vedersakare, och jag får stolt visa upp min pisshand och plocka hem jackpoten tillsammans med huvudpotten.
Några grinar ett ”Nice play” i chatten, medans några sitter förstummade. Men de behöver inte säga något. Jag vet ändå vad de tänker…
Veckans första grindpass slutade till slut 1000$ upp.
Återigen… NPPA87 är tillbaka.