Skitgubbe och prispengar

 

Jag tycker att jag är ganska bra när det kommer till poker. Väl medveten om att jag har en bra bit kvar till de bästa så känns det som jag har mer och mer kontroll över spelet och börjar få en god känsla av olika spelsituationer. Det börjar sätta sig i ryggraden.
Det finns dock ett spel där jag, om jag får säga det själv, är riktigt bra, om inte helt grym och det är kortspelet Skitgubbe. Kortminne, erfarenhet, speltempo och en god spelplan. Flera aspekter som är viktiga när man hamnar i ett klassiskt parti. Det är inte många som slår mig, och förmodligen hade jag gått vinnande i en turneringsserie även mot en gammal korträv som Dan Glimne. Nu är ju sanningen dock den att jag sparras mot en sjuåring och en tioåring… Så kanske verkligheten är en annan.
Skämt åsido. Ibland tror jag det är nyttigt att släppa pokern, för att ägna sig åt annat. Tror dock att det gärna får vara aktiviteter som håller hjärnan och tanken aktiverad, men att det blir något annat än just den poker man brukar spela. Då är spel som Skitgubbe med barnen eller kanske Hjärter på datorn bra substitut.

I söndags spelade jag en 15 euro subsatellit där topp 3 gick vidare till en 100 euro subsatellit på väg mot Irish Open. Plats 4 fick 64 euro i tröstpris. När det var 5 spelare kvar, alltså den hemska bubblan, var läget så att två spelare hade ca 20k i spelmarker och vi tre andra hade ca 5k i spelmarker. Mörkarna var 400 och 800. Jag plockar upp A K o och att få den handen på bubblan tycker jag känns bra, men samtidigt lite skrämmande. I mina ögon ett riktigt jobbigt beslut som väntar. Här är det helt klart många faktorer som spelar in och det gäller ju snabbt att hinna reflektera över dessa.
Spelarna som jag slogs med om de 3 plus 1 prisplatserna, var ganska bra men samtidigt inga som jag kände att jag inte kunde slå. Vi var tre spelare på samma markernivå, så jag var tvungen att vinna några händer till för att blir klar och säker. Jag hade lite marker i förhållande till mörkarna, så det var nu eller mycket snart dags för att göra något. Och då är A K ett bra alternativ.
Spelaren på UTG, med ca 5k i marker, går allin före mig som sitter på nästa position. Här blir jag tvungen att, med tre ytterligare spelare efter mig varav två dominerar min markerhög, bestämma mig för vad att göra med mina A K o. Mot en spelare har jag ganska bra utgångsläge för en flip, men om ytterligare spelare går med så blir situationen en helt annan. Vad gör man här? Hur tänker du som läser? Skriv gärna en kommentar! Känner att jag måste bli tryggare i mina val i den här situationen. Med vilka händer borde det bli syn direkt?
Mitt val blir dock att syna, och som tur är så är det ingen annan spelare som går med. Motståndaren visar K Q o och jag dubblar upp. Tyvärr åker jag som nästa spelare och får nöja mig med tröstpriset på 64 euro.
Igår blev det ytterligare en turnering, men då en vanlig flerbordsturnering för 5 euro på Unibet. Trötthet, sen kväll (läs natt) och tidig morgon som väntade gjorde att jag, när vi var halvvägs in i prisplaceringarna, gick allin med A 10 o och fick syn av K Q o. Bordet visade Q K A 5 3 och jag slutar på placering 31. Blev i alla fall dubbelt så mycket i pris än vad inköpet var på. Än så länge en grön plusvecka med andra ord.

Nu är det klart och spikat! I nästa FirstPoker, som kommer ut i början av april, kommer Pokerutmaningen att presenteras. Det blir en tävling som utgår från min idé, som jag hade i början av december, där amatörer ska få chansen att möta pokerproffs och andra kändisar i en turneringsserie. De profiler som finns att utmana i Pokerutmaningen kommer bl.a. att vara pokerspelarna Ola Brandborn, Lina Olofsson och fotbollsspelaren Stefan Ishizaki! För att komma med som amatör kommer det spelas ett frirullekval i slutet av april där fyra spelare går vidare till Pokerutmaningen, och man kommer också kunna att ansöka sig in och tre spelare kommer att väljas ut. Mer info kommer framöver!
Nu blir det ost, kex och kanske ett glas vin i soffan. Alltså ingen poker idag.
Vi ses!