Spela fler potter

I turneringar spelar jag många händer. Jag slänger in pengar med alla möjliga sorters anslutande kort, särskilt när jag har position. Jag kan limpa, jag kan min-höja eller höja lite mer än minimum, beroende på omständigheterna. Jag försöker få bordet ur balans så att de inte vet vad jag sysslar med.

Mitt allmänna mål är att knycka en rad små potter utan mycket till motstånd. Jag kan höja i position och hoppas på att en av mörkarna synar. Om jag höjer före floppen med något i stil med 6 7 kanske jag missar floppen helt, men höjningen ger mig kontroll över handen. På floppen kommer jag troligen att satsa om jag blir checkad till, även om jag missar. Den lilla satsningen på floppen kommer vanligtvis att ge mig en liten men värdefull pott. 

Själv fungerar det inte alltid. Jag satsar och blir check-höjd då och då. Men det är okej, för jag förlorar inte så mycket på de händer jag måste ge upp. Sett till det stora hela kan jag gradvis öka på min markerstack genom att hugga efter små potter om och om igen.

Den andra stora fördelen med min stil är att jag ibland träffar floppen riktigt bra. Om jag skulle råka floppa en stege är det svårt för andra spelare att sätta mig på till exempel 5 7 eller 6 8. Skulle någon av mina motståndare också ha träffat något på floppen kommer jag att få rejält betalt.

Genom att bygga upp min stack tidigt har jag en fördel gentemot spelare som spelar försiktigt och tight. De extra marker jag får gör att jag kan överleva en del kniviga situationer. Så om jag skulle hamna all-in med A T eller ett par i tior på handen kan jag ta en förlust. En motståndare som spelar tight kommer troligen att förpassas till åskådarläktaren efter att ha förlorat en enda slantsingling.

Nybörjare frågar mig ofta hur de kan lära sig att spela fler potter. Jag föreslår alltid att de sänker sig rejält i nivå och övar. Om du spelar $2/$4 no-limit, gå ned till $0,5/$1 – en nivå där några förlustsessioner inte skadar dig.

När du väl sitter vid bordet, försök att spela åtta av tio händer. Spela allt utom 2 8 och 3 9 – händer med kort som inte alls hjälper varandra. När du blandar dig i leken så här ofta måste du koncentrera dig mer på motståndarna än på dina kort. Du kommer att behöva hålla utkik efter möjligheter att ta hem potter med vältajmade slag. Du kommer också att behöva lära dig hur du ska gå vidare i situationer när du floppar en bra men farlig hand.

Genom att gå ned i nivå och spela många händer kommer du att lära dig mycket om poker. Du kommer också att ha riktigt skoj. Det är verkligen mycket mer underhållande att spela 50 % av händerna än att sitta och vänta på pocketess.

Om du tittar på hur framgångsrika Gavin Smith, Daniel Negreanu och jag har varit de senaste åren kommer du att se att aktivitet kan vara ett utmärkt sätt att vinna stort i turneringar. Det tarvas träning för att spela den här stilen, men det kan ge riktigt bra resultat och vara väldigt roligt.