Spela, vila, diskutera eller läsa?

Hur förbereder man sig då på bästa sätt? Det finns självklart många möjliga svar på detta och visst varierar det beroende på hur man bäst lär. Jag som arbetar som lärare är fullt medveten om detta och utgår ju dagligen från detta perspektiv.
Hur gör ni? Är det fullt nötande vid pokerborden som gäller? Hur vanligt är det egentligen att man blir coachad av andra spelare? Om man nu läser mycket pokerlitteratur, vilka böcker bör man läsa för att bli en bättre turneringsspelare?
Jag har, sedan jag startade att spela för några år sedan, lagt väldigt mycket tid på att spela, spela och spela. Inte mycket tid har gått till reflektion genom handanalyser, men visst har jag ändå sett hur min utvecklingskurva har pekat uppåt. Kanske inte så mycket i vinsternas storlek, men jag känner mig mycket stabilare och tryggare vid borden. Har lättare för att sätta motspelaren på vissa kort och känner tydligare av förändringar i motspelarnas agerande.
Det som hjälpt mig väldigt mycket förutom nötandet vid borden har varit att jag ofta diskuterar poker med en av mina närmsta vänner. Vi tittar ofta på varandra när vi spelar, och kommenterar varandras spel antingen via telefon eller Skype. Det är grymt bra att få någon annans tankar kring hur man spelat olika händer och detta i direkt samband till den spelade handen. Även om detta gör mig mer sårbar när vi möts på något ”homegame”, så vet jag att hans råd gör mig till en bättre pokerspelare.
Vissa perioder, även om de har varit väldigt få, har jag valt att inte spela poker över huvud taget. Som med många andra kunskaper och färdigheter så finns det nog en mental utvecklingsmöjlighet i att vila från något man lägger mycket tid på. Hjärnan får tid för bearbetning av information, och kanske även hinner lagra intryck från olika håll.
Den senaste veckan har jag lagt nästan all tid utanför jobb och familj på att förbereda för det bröllop som jag var på i lördags i Fjällkyrkan mellan Lindvallen och Högfjällshotellet i Sälen. Som toastmaster var det mycket planering som skulle göras, och saker som skulle fixas. Vilket party det blev! Förutom att bo på ett mysigt hotell precis nedanför backarna i Lindvallen, så blev kvällens fest en härlig tillställning. Kvällen blev natt och det var faktiskt nästan morgon när vi kröp till sängs.
Så som ni säkert förstår har jag inte spelat någon poker sedan förra veckan. Och nu ska vi se om detta kan göra någon nytta för veckans turneringar. Kanske jag kan hitta nytt fokus och ny känsla efter åtta dagars vila från spelandet. För min bloggande kollega NPPA87 gjorde det ju susen, så vi får hoppas att effekten blir lika positiv för mig.
Tre turneringar ska jag spela denna vecka, inte fler och inte färre. Dels för att jag ska lägga lite mer tid på familjen och jobbet än vad som var fallet förra veckan, men också för att jag ska hinna analysera mitt spel ordenligt. Detta blir en handanalysens vecka.
Känner jag mitt hyfsat laddad så blir veckans första turnering redan ikväll, annars blir det imorgon.
Återkommer med resultat.
Glöm nu inte att ge mig lite tips om hur just du gör för att bli en bättre pokerspelare, förutom att spela då…
Njut av din tid med andra!
Vi ses!
/Pokerpappa76