Stämma av målen för 2010

När det kommer till poker så har jag för 2010 tänkt att det ska bli lite mindre av att bara spela maximalt antal händer och turneringar för att få så mycket erfarenhet av olika händer som möjligt, och istället mycket mer fokus på det jag håller på med.
Nu har det gått 2 månader av det nya året, och det kan ju tyckas lite tidigt att redan nu kolla av målen. Det finns dock en bra tanke med detta, och det är att många gånger under året se till så att man är på rätt väg och vad man redan nu behöver göra för att i slutändan komma så nära målet som möjligt.

Även om jag inte kommit ner på det antalet turneringar som jag siktar på, så är det ändå bra mycket bättre än tidigare. Under januari-februari har jag spelat ca 30 flerbordsturneringar. Fortsätter jag i den takten kommer 100 turneringar för året aldrig att räcka, men jämfört med förra året har jag minskat rejält. Jag har de senaste två veckorna lagt mycket tid på en del andra grejor, och det påverkar min tid vid onlineborden.
Jag tror att färre antal turneringar kommer påverka mina resultat positivt i slutändan. Jag fortsätter att sikta på 100 turneringar, så får vi se hur det går.

Detta mål har jag än så länge lyckats bäst med! Visst har det blivit några tillfällen vid kontantborden, men då bara för att spela upp kassan några dollar för att kunna anmäla mig till någon turnering istället för att sätta in pengar. Detta har lyckats vid de få tillfällen jag försökt, så några större/längre kontantspelssessioner har det inte blivit alls i år.
På god väg för att uppnå mitt mål!

Det här har jag lagt en del tid och kraft på framförallt under januari. Närmst var det när jag tog mig till finalsatelliten till Irish Open. Tyvärr så har det inte varit nära några fler gånger, men hoppet lever. En turnering som jag absolut kommer lägga kraft på att spela är SM på Malta som nu har blivit flyttad till efter sommaren. Detta ser jag som fördel för mig då tiden för att lyckas kvala förhoppningsvis blir längre.
En annan turnering som jag gärna skulle spela är Paf Poker Challenge (PPC) på Åland i April, tyvärr så har jag inte hunnit engagera mig så mycket i att försöka komma dit. Men det finns fortfarande tid!
Självklart finns även WSOP med i mina drömmar, men kanske framförallt ett event för framtiden, då jag verkligen vill ha mer liveerfarenhet innan det är dags för VM på riktigt…

Målet att dra igång och ro iland ett pokerprojekt skrev jag om redan före jul (7/12 2009). När jag skrev det inlägget så var det mest som en rolig tanke, som då kändes avlägsen. Det har hänt grejer kan jag lova! Detta projekt har kommit närmare och närmare en verklighet. Några profiler har kontaktats (både inom poker och andra kändisar) och vissa har nappat. En tanke om hur Pokerutmaningen (som jag kallar den) ska organiseras och genomföras finns ganska klar, nu ska bara de sista bitarna falla på plats. Det ser mycket lovande ut!
Om man vill spela en turneringsserie mot lite andra amatörer och framförallt några pokerprofiler med chans att vinna fina priser och biljett till något liveeventkval, då ska man hålla ögonen här i framtiden!

Detta mål har som vanligt inte alls blivit någon framgång. Jag är mycket bra på att dokumentera mina resultat när de är gröna och positiva, men när jag tappar och tappar, då blir det inte lika roligt… Här måste jag ha hjälp! Jag skulle behöva något bra statistikprogram av de som finns där ute som fungerar bra för att analysera händer och summera resultat för turneringar. Jag spelar ju även på lite olika sajter, och jag vet att det kan ställa till lite bekymmer med vad som fungerar till vad.
Någon som har ett bra förslag?
Idag är det söndag. Igår försökte jag kvala till Sunday Million, men det gick som det brukar. Inte alls. Därför blir det nog ingen poker idag, istället ska jag försöka få ihop lite lösa trådar i projektet. Först blir det förhoppningsvis lite tid med familjen och ett sista försök att njuta av snön som nu snabbt rinner bort här på västkusten. Sen är det ju fortfarande några timmar OS kvar. Heja Sverige!
Lycka till ni som lirar någon spännande turnering idag! Skriv gärna nedanför vilka planer ni har för kvällens spel, och återkom med lite framgångsresultat!
Vi hörs!