Stämpeln som ger mig hopp

Jag satt för en timma sedan på färjan från Hong Kong och skrev ett blogginlägg. Som numera rutinerad bloggare gjorde jag en ”TV-kockare”, det vill säga att jag förutsåg min framtida förlust vid passkontrollen och förberedde ett inlägg som främst snyftade kring min utvisning från Macau. Det inlägget är numera raderat. På något sjukt sätt lyckades jag smyga igenom passkontrollen med en stämpel som gäller fram till den 11:e april. En riktig superklonk med tanke på att jag annars bara hade haft sju dagar på mig att lämna Macau och därefter bara fått tio dagar vid nästa ankomst. Som alla stora pokerspelare hävdar jag så klart att det var min egen skicklighet som var den avgörande faktorn. Jag inledde med lite grävande journalistik kring teknik på hur man ska visa upp sitt pass vid kontrollen. En stor eloge till den rutinerade poker-aussien Tony som lärde ut ”bokmärkestekniken”. Sedan spenderade jag ett antal minuter med studier av de fyra olika passkontrollanter som erbjöds för dagen. Efter utvärdering av kontrollantens ålder, kön, snabbhet och allmän uppsyn valde jag slutligen min kö. Väl där stod jag inför en ganska van situation. Efter jag överlämnat passet kändes det nämligen som jag bluffat in hela min stack på rivern och satt och väntade på en obehaglig syn. Jag gjorde mitt bästa för att frambringa en lugn, men förväntansfull, turistisk uppsyn. Han bläddrade fram och tillbaka i mitt pass, såg konfunderad ut över alla stämplar och stampade slutligen fast den kinesiska överhögstatens domedagsbläck i mitt stackars livsdokument. Min förvåning var stor när jag insåg att jag faktiskt fått tre nya friska månader!Semesterplanerna kommer dock att bli av som planerat. Jag behöver verkligen lite tid på annan ort då varje andetag de senaste två veckorna varit poker. Dessutom har jag lyckats vända den negativa trenden så det känns lägligt att åka iväg och samla ny energi inför en storsatsning på den sista tiden i Macau. Vill också tacka för de kommentarer jag fått och uppmana till fler. Bitvis känner man sig som någon illasinnad spammare som skickar ut massa texter i tomhet så alltid kul att upptäcka att folk faktiskt läser! Ska försöka skriva lite från malaysiska Borneo också under veckorna som går. Kan säkert applicera lite pokerteori på hur man överlever i regnskogen också…