Sunday Million, here I come!

Dessa något dyrare turneringar är dock mycket lockande. Självklart lockar det att vinnaren avgår med miljoner i kronor, men det är lika mycket de långa perioderna och de stora markerhögarna som lockar. Att få spela mot, i alla fall överlag, bättre motståndare och att ha mer tid till att ”spela” poker, gör ju att man vill vara med.
En turnering som jag gärna skulle vilja spela i är Sunday Million som går på Pokerstars under söndagskvällen, fortsätter hela natten och slutar någon gång under måndag morgon. Kostnaden är 215 dollars, 10000 i startmarker och långa fina perioder.
Nu finns här två stora problem. Det första och kanske det som är svårast att lösa är kostnaden. Som lågnivåspelare så är det inte självklart att lägga 215 dollars för en turnering. Det andra problemet, som bara är ett problem om jag lyckas bra, är att dagen efter blir väldigt lidande. Samtidigt kanske man klarar en dag på jobbet utan sömn, om detta var på grund av att man lyckades mycket bra i en stor turnering.
Den senaste veckan har jag klurat lite på hur jag lättast kan nå till en större turnering utan att behöva lägga för mycket pengar. Självklart är satelliter svaret, och det gäller bara att hitta de med mest värde. I lördags upptäckte jag att det finns en 11 dollars satellitturnering till Sunday million, med 100 garanterade platser. Problemet var bara att jag upptäckte detta för sent och turneringen hade redan startat. Då bestämde jag mig för att den ska spelas om en vecka!
I väntan på detta tänkte jag ta upp en gammal tråd jag försökte mig på för något år sedan. Pokerstars har nämligen något som kallas för Steps, som är en satellittrappstege i olika nivåer där man spelar 9-manna sit-n-go. Step 1 kostar 7 dollars och de två översta placeringarna är biljetter till Step 2 som kostar 22 dollars. Samma sak gäller för att komma till Step 3 som kostar över 80 dollars att köpa in sig till direkt. Även här går de två topplaceringarna vidare till Step 4, som man även kan köpa in till direkt för 215 dollars.
Här kommer det bästa. Om man har klarat av att skaffa sig en Step 4 biljett, så kan man använda denna även till turneringar som kostar 215 dollars, såsom Sunday million, Sunday Warmup etc.
Aha, tänkte jag. Det är ju så jag ska göra. Köpa in mig för sju dollars och klättra uppåt! Sagt och gjort, i söndagskväll strax efter 22.00, köpte jag in mig till Step 1. Topp två blev det och igår spelade jag nästa nivå. Även där gick det toppen och igår (onsdag) kväll var det dags för Step 3. När man spelar Step 3 så gäller det att åtminstone vara topp fem. Placering tre till fem får nämligen en ny chans på Step 3.
Jag hade tyvärr sjukt lite marker redan från början. Ett sanslöst aggressivt bord, där flera spelare gärna ställde in allt de hade före flopp. Dock så vände detta, och när vi bara var 6 spelare kvar lyckades jag trippla upp och var plötsligt i första position. En efter en ramlade ut och när vi bara var tre spelare kvar så dröjde det bara någon hand innan de två andra spelarna var allin mot varandra, KnKn mot A8ruter, tre ruter på floppen och turneringen var slut…
Jag hade på tre turneringar tagit mig rakt upp till Step 4 för sju dollars. Sunday million, here I come!!!
Det blir dock inte nu på söndag som jag spelar, eftersom det är Gymnasiemässan på Svenska mässan i Göteborg nästa vecka, och på måndagen ska jag stå där och företräda min skola tillsamman med andra lärare och trevliga elever.
Siktar på söndag om knappt två veckor. Då ska här liras! Kanske en ledighetsansökan för måndagen skulle sitta fint som mental uppladdning!
Lite frågor till dig som läser och som har erfarenhet av Sunday million:
Hur är det att spela denna stora turnering? Hur är motståndet? Vid vilken tid brukar man nå de lägsta prisnivåerna? Något annat du vill att jag ska tänka på när jag sätter mig tillrätta för att lira helst hela natten?
Jaja, så kan det gå. Nu ska jag och frugan kolla på Idol på nätet.
Ett leende öppnar dörrar!
/Pokerpappa76