Svensk segrare i ECOOP Main Event – uppdaterad!

Det blev svensk succé när European Championship of Online Poker avgjordes på nätverket iPoker under söndagen. I Main Event lyckades svenske ”Kaishi” vinna alltsammans och kan räkna hem $330 000 som bevis på bedriften.
Söndagens final föregicks av 13 deltävlingar. När det var dags för final samlades 969 spelare, och av de 80 spelarna hemmahörande på Expekt var det alltså en smålänning som drog det längsta strået. 
”Vi gratulerar kunden till vinsten! Han har skäl att fira en riktgt skön midsommar,” säger Dan Vikman på Expekt.
Vi fick en pratstund med vinnaren som berättade hur det kändes inför finalen. ”Det kändes bra inför ECOOP-finalen och jag siktade in mig på att komma så långt som möjligt. Förra säsongens ECOOP-final åkte jag ut som tolva och var nära finalbordet, men nu gick det desto bättre.”
 När kände du att det kunde gå hela vägen?
Från det att det var 30 man kvar ledde jag mer eller mindre hela vägen så jag fick lite segervittring då.
Hur länge höll turneringen på?
Sista tre borden tog lång tid. Vi spelade i 13 timmar totalt så det gällde att hålla huvudet fräscht under en lång tid.
$2,5 miljon kronor – vad ska du göra med pengarna?
Jag vet inte vad jag ska göra med pengarna än, men jag har tittat på en lägenhet som jag kanske köper. Och så blir det en bra semester!
Spelar du mycket poker?
Jag spelar poker på heltid. Det går upp och ner och detta är det största jag vunnit. Det kanske blir nån EPT i höst. Jag är sugen på att prova på livespelet på allvar.