Svininfluensa, Isildur1 och turneringsvinst

Ni har förhoppningsvis både läst och sett det hända. Den svenske (?) Isildur1 som har gjort rent hus på Full Tilt Poker. Han började med att fullständigt krossa den nysignade kontantspelskungen Durrrr, fortsatte sedan men det ena proffset efter det andra. Själv såg jag en del av spelet mot Durrrr och mer av spelet mot Patrik Antonius, som han även mötte i Omaha och gjorde ett klart godkänt arbete där också.
Helt klart är Isildur1 en spelare som ganska snart borde utses till den nye kungen av kontantspel. Vem det är har jag inte riktigt klart över. Någon som vet?
Är detta inget annat än ett reklamjippo, så borde den som kläckte idén bli prisbelönad. Den senaste veckan har Full Tilt förmodligen ökat rejält. Vilket som, så är det imponerande!
Årets första ( jo, så är det) turneringsvinst kom häromkvällen på Svenska spel. Det var i deras Holdem Limit turnering som går kl. 19.30. Det var en liten turnering med bara drygt 70 deltagare och dessa billiga turneringar ger ingen större prispott. Men det är alltid gott med vinst och att den kommer i en limit-turnering är faktiskt inget nytt. Jag har tidigare kammat hem förstavinsten i två andra turneringar med just holdem limit-format. Nu var den senaste vinsten under förra året, så det känns faktiskt riktigt gott att gå hela vägen och inte åka ut strax innan eller strax efter det att bubblan har spruckit, som brukar vara det vanligaste även om det blivit några finalbord under året också.
Jag har spelat ytterligare tre limitturningar i veckan, och två av dessa hamnade jag på den så tråkiga och irriterande bubblan. Den ena gången var jag shortstackad långt innan, så då var det inte så mycket att göra. Men den andra gången låg jag topp 3 när det var några spelare kvar till pengaplaceringarna. Några dumma drag mot större stackar gjorde att jag snabbt tappade allt och till slut åkte ut på den sista platsen som inte gav något betalt. Surt sa räven…
FREECOOP är avslutat och inför den sista turneringen låg jag med på topp 50-listan, men behövde ta mig hela vägen fram till de två första platserna för att ha en chans att gå upp på den översta platsen på sammandraget. Det skulle innebära biljett till ECOOP och även ett paket till en liveturnering.
Tyvärr tog äventyret slut redan efter ca 2 timmars spel och drömmen om att frirullespela sig till större möjligheter tog slut för denna gång. Jag är ändå mycket nöjd över Expekts upplägg av denna turneringsserie. Bra turneringar med blandade pokervarianter och strukturer. Kul idé och väl genomfört!
Mitt vad med min kompis Leo om vem som kommer bäst i sammandraget efter 14 turneringar ser ut att gå till min favör. I skrivande stund ligger jag ca 100 poäng före och det behövs en 17e plats i kvällens turnering för Leo för att han ska gå om mig. Så en vinst blir det i alla fall i FREECOOP för mig…
Veckan började som den förra slutade med att vår minste son låg febrig och nästan utslagen. Förmodligen influensan, så nu har den passerat även här. Vi får se om man drabbas, men än så länge har vi andra klarat oss.
Om fler av oss blir liggande i influensan återstår att se, men att det denna vecka blir lugn på pokersidan är helt klart. Efter FREECOOP-veckorna så passar det nog bra med lite pokerlugn. Både för mig och familjen…
Hade så gott i höstmörkret.
Vi hörs!