SvS Online-SM 7-korts stötpoker

Det var 105 spelare som slog sig ner vid borden när eventet började i onsdags kväll. Prispotten hamnade tack vare det på lite över 50 000:-Mattias var lika glad för det, han var ute efter titeln… Efter en timma och 45 minuters finalspel kunde Mattias ta hem SM-titeln och tillsammans med den ett förstapris på 16 464 kronor. Svenska Spel har intervjuat vinnaren: – Tack så mycket, det känns jättebra. Direkt när finalen var klar kändes det lite trist, ingen ville riktigt möta mitt spel. Hade mer att ge. Det var väldigt passivt och jag försökte ett par gånger lägga in en till växel men ingen nappade. Fast..ha ha…nu efterhand känns det riktigt bra med en SM-titel i ryggsäcken.- Det ska egentligen vara Ängarna och kommer från min gamla by som ligger lite utanför Växjö, men det går inte att skriva ä så det fick bli Angarna. – Det var mer prestige än pengar det handlade om. Förra året kom jag tvåa i ett sidoevent i EMOP Ljubljana. Det är det bästa resultat jag gjort, tills denna SM-titel. Jag kom rätt så bra in i turneringen och gick snabbt upp till andra plats. Sen tappade jag två större pottar men hittade tillbaka. Ingen synade mig när de hade oddsen så jag byggde upp stacken till 19 000 igen. Strukturen var rätt hög i jämförelse med de marker man hade. Så folk blev försiktiga då gällde det att våga och köra lite aggressivare. Det lönade sig, nu är jag svensk mästare.- Ha ha…ja man vet aldrig. Jag kommer att spela Duell, Omaha och Main så vi får se.- Det var nog att vara ganska aggressiv redan från start och hålla koll på motståndet. Jag märkte redan från början att folk var lite försiktiga. Vågade inte spela på lägre händer, så jag körde mitt eget race och ju bättre det gick ju bättre självförtroende fick jag. 1 Angarna – 16 464 kronor 2 VIGOORISH – 10 290 kronor 3 Quenni – 6 174 kronor 4 Agent69 – 4 630 kronor 5 check_m8 – 3 601 kronor  6 castorf – 3 087 kronor 7 EuHolding – 2 572 kronor 8 Plupp – 1 543 kronor