Syrran gästbloggar pga Pokerpappans demens

Då sonen sensationellt nog somnat i tid så tänkte jag innan turneringen att idag nog är dagen då turen är med mig.
På mitt bord var det som vanligt trevlig chatt, fotboll, festivaler, svettiga tröjor och hur mycket vi gillar Rickard Pettersson på Paf diskuterades flitigt. Trulsa70 genomskådade snart min fråga till Pokermorsan78 om hon känner Pokerpappa76. ”Jag googlade, han skriver ju om dig ju! ”
Jag började turneringen med tråkhänder och satt och slängde mig igenom de första 36 minuterna då jag sen tar hem 1200 med JQ hjärter. Det är så skumt det där, jag anser att jag ofta får dåliga händer medan Trulsa70 får triss 3(!) gånger på en halvtimme. Men jag hade bestämt mig för att spela extremt safe idag då jag verkligen ville nå finalbordet. (”Nej, man ska sträva efter att maximera varje hand.”  Jag vet storebror, jag vet.) Får triss i 8:or men Cissi Ramsby som är shortstackad träffar färgen med hjälp av sin kung. Men tur är väl det, blir ju lätt tråkigt utan rockande kändisar! Men Cissi åker tyvärr ändå ut efter 56 minuter.
Vid första paus ligger blindsen på 100/200 och jag med mina 2225 vet att det snart är dags att börja leta all-inläge. 33 spelare kvar.
Fegar ur några gånger men det visar sig att jag har haft rätt ”känsla” alla gånger. Suburbianne håller ett fast grepp om vårt bord. Jag slänger A6o två gånger på kort tid men det känns inte som Handen. När jag får A9o så ligger jag låååångt under 10 gånger big blind så jag går all-in ungefär samtidigt som de spanska spelarna snyter sig i varandras tröjor av glädje. Suburbianne tar hem handen med 55! Surt, men så är det med pokern och Suburbianne spelar fantastiskt hela kvällen. Tröstar mig med att jag åkte ut efter ”dagens stjärna.” Slutar på plats 29 av 46. En minut efteråt har ytterligare 6 åkt ut. Bittra poäng men jag hade inget att spela på idag.
Chatten blir nu helt tyst, märkligt. Jag kan inte låta bli att chatta på Magdas goodiebag, det är ju SÅ trevligt varje onsdag! Men sen kommer jag inte så långt heller så kanske är det dags för tystnad nästa vecka..
Om jag analyserar mitt spel för min bror så hade han nog gärna sett mig gå all-in tidigare. Får nog träna lite mer positionsspel till nästa vecka för att kunna spela på lite annat än ” helt säkra” händer.
När turneringen nu oväntat fortsätter utan mig så är det fortfarande Suburbianne som är major chipleader. Trulsa70 slutar på 10:e plats, bra jobbat! På finalbordet finns även Pokermorsan78 från mitt bord. Till sist sitter Suburbianne, PG301 och otippade Kathina, som länge legat risigt till, kvar som sista tre. Förstår inte vad som händer men heads up blir mellan PG301 och Kathina, men Kathina har inte en chans mot PG som nu har 100 000. Så stort grattis PG301 som nu tar ett stort steg upp på rankinglistan. Ingen från listans 10 i topp satt denna vecka på finalbordet så mycket kan hända.
Listan uppdateras runt lunch på torsdagar och finns här:

Längtar redan till nästa onsdag, DÅ ska händerna maximeras och jag sitta på finalbordet!
/Charlie_Mo