Till sist: SM-kvalfinal på Paf

 
Jag måste erkänna att jag blev lite stressad när dagens första 108-dollars ”semifinal” i kvalet till SM på Malta blev inställt p.g.a. för få deltagare. Skulle jag ännu en gång missa chansen att ta mig till SM? Förra veckan vann jag 2 st. 108-dollarsbiljetter, så därför hade det varit skönt att få vara med kl. 14.30, och om jag misslyckats där kunna ta dagens andra chans kl. 18.30.
Nu blev det bara en chans. Tre spelare ytterliggare var anmälda till turneringen som startade 18.30 och alla hade jag mött förut. Ado73 som jag mötte i en irriterande hand (när han slog mig med 84 mot 66) på Åbofärjan, PTRNilsson som Leo mötte och förlorade mot headsup i ”kvartsfinalen” strax innan och sist men inte minst zebbe26. Ado73 åkte ut först och eftersom det var en 320-dollarskvalbiljett till 1:an och varsin 33:dollarsbiljett till 2:an och 3:an så var det inte mycket att be för. Upp i tempo och köra järnet! Det gick bra och till slut var det bara PTRNilsson och jag kvar. Eftersom jag mött och sett honom förut så visste jag att PTRNilsson var en försiktig general. Vad gör man då? Höjer! Och så blev det. När motståndaren visade på styrka så var det bara att backa, men när han höll igen så var det bara att höja. Kvalfinalen, här kommer jag! Klockan visade 19.53 när turneringen var över. Gott om tid för att ladda om till finalen som skulle börja kl. 20.06.

Nästan hela sommaren så har jag spelat någon turnering varje vecka, med mål att till slut ta mig till någon eller flera av Pafs söndagskvalfinaler till SM. Jag har flera gånger förlorat headsup i ”semifinalen” och sedan bara kunnat titta på när mina motståndare har fått kämpa om platsen till SM på Malta. Nu var det äntligen dags.
Vi var sju spelare som skulle göra upp om vinsten och förstapriset: En plats i SM på Malta. Inga andra priser, bara detta. Detta sätter helt klart sin prägel på en turnering, då det ofta blir ganska försiktigt spel inledningsvis. Så även idag och hela turneringen tog nästan två timmar. Flera av spelarna har jag träffat på tidigare, både på nätet och i verkligheten. Minst två av spelarna var med på Paf/Svitenkryssningen till Åbo i början av sommaren, och min kompis Jerker som jag skrev om i förra inlägget satt ju också med som spelaren med nicket brorarules.
Den som blev först ut redan efter 15 minuter var Ziigzog, då han sprang rakt in i Jerkers floppade sjuor. Strax innan detta hade samma Jerker fått sig en stor SUCK i chatten då han slog MrSnOw med 4 6 (Jerkers favorithand) och till slut fick ihop en stege på bordet. Respekten för MrSnOw gjorde dock att han bara synade på river.
Det tog lång tid innan spelare nummer 6 åkte ut, och under tiden tog jag mig från sista plats till andra genom att floppa ett fyrtal med 66. Slowspel av mig och motståndaren fick in all sina marker på turnkortet. Mums! Detta räckte dock bara till en slutlig 3:e plats, då jag mycket shortstackad fick AA, reraisar MrSnOw som i sin tur synar. 2 7 x på floppen och jag ställer in alla mina marker. Tyvärr möter jag 27 och finalen är över för min del. Surt, men det är två mycket bra spelare som jag förlorar mot.
Mr SnOw och brorarules (Jerker) möts headsup och när Jerkers bluff synas ner av MrSnOw som träffar par i A på river så känns det som om det är ganska kört. Jerker lyckas dock bygga upp det igen och när MrSnOw till slut går allin på en låg flopp med KK så tittar Lyckans gudinna Jerker långt in i själen då han visar upp AA. Ett A på turn vrider mest om kniven i MrSnOws ryggslut och kvalfinalen är över för denna gång. Stort Grattis Jerker!

För mig blir det till att knega vidare mot en ny kvalfinal. Jag har ju en 108-dollarsbiljett kvar och redan på tisdag kan det bli ett nytt försök. Annars blir det till att börja om på kvalstegen. Mer info här:

Skam den som ger sig!
Vi ses!