Tillbaka – Farligare än någonsin!

Med ett klassiskt tänk i blicken och en hyperalert hjärna, satte jag mig igår kväll ner för att göra det jag lever på; ta pengar från fiskar på internet. Kvällen slutade $2000 upp på ca 5 timmars spel och jag kände igen mig själv för första gången på länge.
Tilten var flera hektar bort. Koncentrationen var på topp och analyserna satt klockrent. Felbesluten var som bortblåsta medans ett analkande lugn återigen spred sig över min tidigare ”fram och tillbaka bankrulle”
 
$2000 i sig kanske inte är några Durrrr-summor, men sättet jag vann dem på var mer positivt än att vinna $15k i vanliga fall – jag spelade mitt A-spel!
 
Som jag nämde i mitt förra inlägg så skulle ju det här vara en form av en nystart. Med detta i bakhuvudet kapade jag av mitt ego, svalde min stolthet och öppnade upp pokerstars för att bokstavligt talat GRINDA.
No Limit Texas Holdem – Headsup är min starkaste gren. (I varje fall om man ser till mest inspelade kronor). Mina vanliga nivåer, så som $3-6, $2-4, kastade jag inte ens blicken åt, utan satte mig ner på tre $0.5-$1 bord.
Att vinna $2000 (20 fulla inköp) på den nivån på 5 timmar spel är ett mer än godkänt resultat.
Det är just därför denna vinstdagen var skönare än andra.
 
Det började dock inte bra. Efter 20 minuters spel hade jag backat 2 inköp ($200).
Fast händerna blev förlorade pga utdragningar, som för mig är bättre än att tappa potter på dåligt spel.
 
Eftersom det var ganska länge sedan jag spelade på den här nivån så hade jag ingen koll på någon av lirarna, som törstigt satt och väntade på fisk.
Till följd av denna okunskap fick jag sätta mig ner på första bästa fullinköpare. Jag möter aldrig några som köper för mindre än 100bb. Jag förespråkar deepstack-poker, och mer eller mindre avskyr mini-inköpare.
Vad säger ni om detta? Föredrar ni att möta djupa stackar eller motsvarande? Det skulle vara kul att höra lite åsikter om den frågan. Säg gärna vad ni tycker..
 
Fienden var från staterna och hade runt $150 framför sig. $150 som jag ivrigt planerade att stjäla.
 
Det händer inte mycket de första minuterna. Skaplig standard-headsup; raise, cb, fold ungefär.
Efter några småvinster hade jag spelat upp mig till $120, då jag tilldelas QQ i bb.
Rituellt och hastigt höjer knappen till $3. Självklart ska jag 3-beta mina kvinnor här och väljer att göra det till $10.
Amerikanen synar snabbt.
Floppen kommer J86 med 2 ruter.
Jag slänger ut en standard fortsättningssatsning på $14. Han tänker en kort stund och svarar därefter med att säga $38.
Han kan ha precis vad %&¤ som helst; en naken knekt, färgdrag, set, 2 par, stegdrag, iskall bluff osv.
Jag tror med största sannolikhet att min hand för närvarande är bäst, och ser ingen anledning till att inte ställa in resten av pengarna.
Han synar snabbt och visar upp AJ.
Jag hinner inte ens tänka klonk, innan turn vidrigt ska para bordet med en äcklig J.
Potten blir på $240 som amerikanen kan bränna på hamburgare och chilifries.
 
Utdragningen stör mig inte. Mitt nya jag har lovat att inte tilta och jag laddar snabbt upp med 100 fräscha dollar.
 
Sakta men säkert äter jag mig tillbaka, med hjälp av åtskilliga bluffar och vågade värdebetar. När jag spelar mitt A-spel så är jag faktiskt grym på marginella värdebets. Det är en av mina starkaste sidor som pokerspelare.
 
Jag har jobbat upp mig till $150 igen innan nästa smäll kommer.
Återigen är det två röda damer som får stå för misären.
Jag höjer på sedvanligt manér till $3 från knappen och Don King på andra sidan bordet mopsar inte helt oväntat upp sig med en återhöjning till $11. Vi har spelat i ungefär 40 minuter och han har 3-betat var 8:e hand i princip. (I alla fall om jag kan lita på min pokertracker)
Jag bestämmer mig för att spela mina damer snabbt och slår återigen om till $31. Jag har spelat honom hårt preflop hela kvällen och jag väntar mig inget annat än ett ställ med alla händer över medel.
Till min förvåning så kallsynar han bara.
Synen oroar mig. Jag hade mycket hellre sett en allin. När han synar 4-beten så vet jag inte riktigt vart jag står. Han kan mycket väl spela kungar eller Ess på det viset.
Men han känns inte som någon vidare trixig spelare, så jag förmodar att han bara är trött på mina frekventa höjningar och bestämmer sig för att ta en flopp. AK är ungefär den enda handen jag helt räknar bort. Att ta en kallsyn med AK i den här situationen är som att ta ekonmiskt självmord. Min handrange är långt ifrån höga par och det vet han om.
Hmm.. Vad kan han ha? Hur skulle ni tolka hans kallsyn på 4-beten?
Jag tror att nävar som AJ – AT, eller kanske AA-KK, som jag nämde tidigare är troliga händer. Även ett lågt till medelhögt pocket. 
Floppen kommer 779 med 2 hjärter. Floppen är bra för mig.
Mr Amerika checkar och självklart måste jag beta. Potten är på $62 och jag har ca $100 kvar. Att beta runt pott här tycker jag är ett dåligt spel. Det visar min fiende att jag är totalt bunden till potten och utelämnar alla möjligheter för bluffar från hans sida.
Har han mig slagen så har han. Det finns inte en chans att jag lägger mig i den här potten. Har han dragit ut mig, så är det inget att be för. Har han ett högre par så lyfter jag på hatten för ett bra spel.
Jag väljer att lite fiskigt beta $31 igen. Den lilla beten kan indikera svaghet och har jag tur så spelar han tillbaka på mig med en total miss.
Han tänker en stund och höjer sedan allin.
Jag synar självklart och min preflopanalys visar sig vara rätt. Han har AT hjärter.
Hans 12 outs visar ingen barmhärtighet utan uppenbarar sig på rivern med ett sjungande spader A.
Jag tycker att jag spelade handen bra och ångrar inte något.
Efter den handen vände det. Jag vann 5 st $200 eller högre – potter på mindre än 20 min. Kvällen fortsatte från denna stund i samma tempo och jag fullkomligt krossade allt och alla som stod i min väg.
Kl 04.00 stängde jag ner min laptop med ett belåtet och lättat leende. Det var så himla skönt att känna igen sig själv på borden igen, att ni aldrig kan tänka er. En sten släppte från bröstet och den brinnande elden i i hjärnan slockande sakta…
Hoppas nu att mitt stabila spel håller i sig..
På Fredag bär det av mot Stockholm. Jag ska hälsa på en gammal polare och hans sambo. Det ska bli trevligt. Shopping, kultur, nöjen och dyra middagar har han lovat. Stekare som han är så tvivlar jag inte en sekund på löftet.
Hehe. Han är en skön lirare och det ska bli kul att besöka honom i hans eget
Jag vill även passa på att tacka Viasat sport för deras tidiga julklapp till männen.
VIASAT HOCKEY. Sjukt, vilken nötkanal!! Häromdagen visade de gamla VM-Matcher och jag satt som lyrisk framför burken.
Min sambo däremot skulle nog hellre se att denna mirakelkanal havererade. I vissa stunder kan jag bli okontaktbar när jag tittar på sport.
Populärt? Nja, inte om du frågar henne.
Ha det gott nu så länge så hörs vi av..
//NPPA87.