Tillbaka i kylskåpet

Jag har varit tillbaka i Macau i tre dagar nu och helgens två första dagar hade gått relativt bra. Bara söndagen kvar, då tanken är att man ska mjölka de sista av de tillresta helgfiskarna. Det börjar bra då jag lyckas med en riktigt stilig syn. Jag tresatsar med favorithanden Q-7 i BB då knappen höjt och fisken på lilla mörken synat. Jag vet att knappen kommer att folda vilket han också gör, men fisken synar vilket är både bra och dåligt. Flopp kommer A-5-3. Han checkar och jag halvpottsatsar för att få en billig fold. Han synar och turn kommer med ett nytt Ess. Då ställer firren rakt in; dock har han bara 1 300 så synen är 1 300 in i 4 300. Surt att man inte har träff tänker jag, då jag inte tror att han har ett Ess. Sen kommer den kreativa lille småfisken i mig igång och börjar resonera. Han har inte Ess och har han träff på de låga korten, så har jag sex outs. Dessutom ser jag det som mer sannolikt att han sitter på pipdrag eller färgdraget som dök upp på turn. Suget efter att få vara synfisk kombinerat med den tilt jag kommer att skicka på den stackars kinesen om jag vinner gör att jag lägger in 1 300. Rivern blankar och han visar skamset upp ett bustat färgdrag med Åtta hög. Jag smyger långsamt fram min Damhöga vinnarhand och kinesens skogstilt är ett faktum. Det slutar med att vi spelar heads up och jag får ta honom på några tusingar ytterligare. Stärkt av denna framgång får jag slutligen plats på 50/100 och tänker att det ska göras riktiga pengar. Plockar upp A-K och väljer att bara syna en utg-höjning till 700 då jag misstänker att han sitter på en riktigt stark hand. Är lite mer sparsam med tresatsandet av A-K då man sitter 200 BB+ då man kan hamna i jobbiga situationer. BB slår sedan om till 2 300, UTG synar och jag synar lite motvilligt från knappen. Floppen kommer dock som en dröm: A-10-6 i spader och jag har spaderkungen. BB leder ut med 5 000 och jag inser att han måste ha ganska bra träff. UTG foldar och jag funderar på hur jag ska göra spelet för att maximera. Hoppas på att möta A-K eller A-Q; har han bättre får man hoppas på färgen helt enkelt. Jag sitter med ungefär 17 000 och kommer fram till att det bara är att ställa och hoppas på att han tror att jag sitter på kombodrag eller liknande. Han synar ganska snabbt så jag inser att han har bra träff. Turnen kommer K och även river är K. Jag sitter alltså med nästnöten och då motspelaren dessutom brukar kunna skena lite känns det ändå osannolikt att han ska sitta på de två kvarvarande Essen. Men självklart vänder han glatt upp supernöten och spelet är över för helgen. Hatar verkligen då man är tillbaka från uppehåll och får ett sådant här iskallt mottagande från pokergudarna. Blir en ledig måndag med lite ärenden nu och tappra försök att återfå motivationen inför veckans kommande spel. Ska ge en snabb sammanfattning av Vietnam också. Diarré, folk som bor på gatan och mopedister som vill sälja vietnamesiska småflickor. Fyra dagar är kanske lite kort tid att uppleva ett land på, men vi sprang faktiskt mest in i baksidorna under resan så det kan nog ta lite tid tills nästa Vietnambesök…