Tilten försvann med min straight flush

Äntligen måndag efter en helg av hårt arbete. Sånär som en snabbglimt av formel 3-racet så har helgen uteslutande spenderats vid de gröna filtmattorna. Hade stora förhoppningar inför denna helg att avdankade gamla formelförare skulle sitta i sina racingkepsar och skänka bort stora delar av sina kommande arvspengar. Inte ett spår av denna företeelse förekom dock, för på det stora hela var helgen som vilken annan helg som helst. Detta innebar rätt nötigt motstånd och slutligen ett oförändrat resultat (efter den obligatoriska berg- och dalbanan).
Lovade bjuda på lite händer för dem som gillar att nörda in sig lite i spelsituationer. Gårdagens session bjöd på lite utöver det vanliga och jag ska ge en liten inblick i den mest svettiga halvtimman. Börjar med att jag limpar in med 7-7 i tidig position och fyra spelare ser floppen. Brädan kommer 7-9-10 med färgdrag och jag satsar 400 i en pott på 450. Syn av spelaren på knappen som jag hunnit klassificera som relativt tight. Turnen kommer J, jag känner att jag hellre checkar och hoppas på att kunna syna in en kåk då jag inte tror han kommer att satsa om han inte har Åtta ändå. Han checkar också och rivern kommer J, samtidigt som färgen sitter. Jag leder ut med 1 100 och hoppas på en syn av stege. Han slår om till 2 900 och jag står inför ett beslut. Som han spelar handen så är färg en klart sannolik hand. Visst, 9-J och J-10 är också möjliga händer, men jag tvivlar på att han skulle spela något av de andra seten så svagt dock. Jag funderar ett tag och börjar självklart bli lite girig. Känner att jag lätt kommer att få syn av färgen om jag gör ytterligare ett litet omslag. Kanske till och med stegen då kineserna tenderar att ha svårt att lite på oss västerlänningar (befogat antar jag). Jag slår om till 6 500 med tanken att få lite mer värde och om han hittar stället för återstående 16 000 så har jag oerhört svårt att se att det skulle vara en bluff. Självklart straffar sig min girighet och han såsar in det sista. Lyckas med lite kamp lägga handen precis som jag lovat och därmed var man några chips fattigare.
Snart därefter är det en tomte på bordet som översatsat nästan varje hand. Han straddlar och jag hittar A-10s. Känns som en höjning då jag tror att övriga bordet kommer att lägga sig och just det inträffar. Floppen kommer 10-4-2, dock enfärgat (självklart inte min färg). Han checkar och jag satsar 2 200 in i 2 600. Han instaställer för 16 000. Får ta mig en rejäl funderare, men erfarenheten från den här typen av våldsamma snabbställ säger att det sällan är nöten. Sätter honom på ett Essdrag, alternativt någon galen hålpipa eller en träffad Tia. Efter en stunds funderande tar jag synen. Fyrfärgen landar på turnen och en Sjua på river. Jag är rätt säker på att han har dragit in någon liten sur färg i alla fall, men han visar stolt upp sin 10-7  för tvåpar. Bra beslut, dock 17 000 ytterligare i baken. Lite småfrustrerad över detta, särskilt som fisken glatt skrattar ”Thank you” upprepade gånger då han samlar in chipsen.
Jag hämtar skyndsamt in mer chips för att fånga firren och kastar mig ned på min stol precis innan dealern börjar dela ut. Tittar upp på Tottenham-Wigan lite hastigt under given och när jag tittar ned får jag en ”missed smallblind”-knapp. Dealern har inte sett att jag satt mig och tilten börjar nu bubbla rejält.
Handen efter får jag posta min döda SB och blir lite nöjd då jag plockar upp 87s, riktigt trevligt med fem limpare innan. Floppen kommer 9-4-5 med mitt drag och jag är överlycklig över min floppade seminöt (ja, jag har en tendens att övervärdera mina drag). Alla checkar till mig och jag börjar precis fundera på satsningsstorleken då dealern slänger upp en turn. Jag blir när intill skogstokig och undrar vad som händer. Hon ber om ursäkt och ropar på floor för att fråga vad hon ska göra med den färg hon precis gett mig med 3. Den ska som alltid blandas in i leken och min tilt blir ju inte mindre av att min färg helt plötsligt är förvunnen. Jag får lägga min satsning till slut, tiltad som aldrig förr och får en syn. Då kommer ögonblicken som vänder den onda tiltspiralen något. 6 landar för straight flush och blodet rusar lite makligare. Plockar hem en hyfsad pott, men inget storartat då han varken har färg eller kåk. En ganska omtumlande 30 minutersperiod av grinden här i Macau i alla fall…
Blir en ledig måndag i grannstaden Zhuhai. Ska bli skönt att komma från staden en sväng, den börjar faktiskt gå mig på nerverna en aning och en semester måste nog ganska snart infinna sig.