Två steg fram och ett halvt steg bak

I kvällens första 33a (SM-kval Steg 2 på Paf Spade Poker) var vi bara minimala 3 spelare. Vi spelade om ett pris, som såklart var en 108-dollarsbiljett till SM-kval Steg 3 (Steg 4 är veckofinalen där segraren går till SM på Malta!). Spelarna var ”Pachanga_32”, ”EmmJii” och jag. Vi var snart av med ”EmmJii” som jag nu mött i några kval och min känsla är att jag har bra koll på den spelaren. Tacksam att möta i en hand när man träffat bra om man säger så. ”Pachanga_32” blev min motståndare headsup, och det skulle visa sig att detta inte var sista gången denna vecka som vi skulle mötas vid bordet. Det svängde en del men efter 36 minuter var turneringen över och jag plockade hem segern och 108-dollarsbiljetten till SM-kval Steg 3. Gott är det!
Kvällens andra 33a erbjöd spel mot något fler spelare. Hela åtta spelare hade hittat till denna kvalturnering och detta gjorde att prispotten blev lite mer än i den förra. Både ettan och tvåan fick 108dollarsbiljetter. Detta skulle bli en lång turnering med flera tighta spelare. Efter 50 minuters spel var vi fortfarande sju spelare kvar och alla satt med ganska mycket marker. Hela turneringen skulle faktiskt ta 1,5 timma. Ganska bra jobbat med bara åtta spelare från start. Till slut var det bara ”mickemanne”, ”rochanger” och jag kvar som skulle göra upp om de två biljetterna till nästa steg. Det svängde en del även om ”rochanger” låg sist hela tiden och till slut plockade ”mickemanne” bort även honom från turneringen och vi fick fira tillsammans i chatten innan jag fick AA och plockade hem segern strax därefter.
Två kvalturneringar samma kväll och två vinster. Riktigt gott! Kanske var det joggingrundan strax innan som gjorde susen!?!

Ingen joggingrunda denna kväll, och det kanske var synd. Vi var sex spelare anmälda till Poker-SM steg 3. Faktiskt fem priser där placering fem gav 31 dollar, fyran fick en 33-dollarsbiljett, trean och tvån fick var sin ny 108-dollarsbiljett och enbart vinnaren gick vidare till söndagens Poker-SM Kvalfinal.
Jag låg riktigt illa till redan från inledningen av denna turnering. Fick verkligen kämpa och hitta bra lägen för att stjäla blinds och vändningen kom efter nästan 60 minuters spel när jag gick allin med Q Kn i spader och fick möta chipleaderns AKo, turträff för mig på bordet och jag hade inte bara dubblat upp, utan låg även med i täten. Detta höll dock inte hela vägen och när bara tre spelare återstod så var vi: ”Nellie89”, ”Pachanga_32” (som jag slog headsup på måndagen) och jag. Tyvärr så fick jag inte chans att försvara min vinst mot ”Pachanga_32”, för jag fick se mig besegrad före detta och lämna turneringen på placering tre. Fick dock en ny 108-dollarsbiljett för besväret, så än är inte kvaläventyret över.
Två steg fram och ett halvt steg bak alltså.
Nya tag på torsdag då nästa SM-kval Steg 3 spelas på Paf Spade Poker. Bara att tagga till och ladda! Tyvärr bli detta istället för att gå och se Blåvitt slå AZ på Gamla Ullevi, men torsdagens 108-dollarskval är det sista för att hinna kvala in till söndagens Poker-SM Kvalfinal.
Vi ses kanske där!