Upp och ner!

Det är stimulerande och spännande.
Men sen finns det stora nackdelar. Svägningarna i plånboken, är och kommer nog alltid förbli det mest påfrestande av dem alla. Ena dagen vinner du $3000 och du går på moln. Andra dagar förlorar du $7000 och humöret sjunker huvudstupa ner till botten.
 
Lika viktigt som det är att skilja på jobb och vardag, är det att koppla bort pokern när du inte spelar. Det går inte att ligga och tänka på händer och potter när du ska sova.
Tro mig, till slut blir du galen!
De första åren när man spelade tänkte jag knappt på något annat, pratade inte om något annat. Ibland spelade man 14-15 timmar i sträck. Det håller inte! Vissa nätter kunde man komma på sig själv slumrandes med laptopen på bröstet.
”Sjukt”- kanske normala människor tänker. Men erkänn; det är många pokerspelare som känner igen sig(?).
 
För att spelet ska gå bra och för att du ska fortsätta vara en vinnande spelare måste du ha struktur på dina sessioner samtidigt som du ska försöka upprätthålla en normal vardag. I varje fall är det så för mig.
Släpp allt som har med poker att göra när du inte spelar. Att analysera sina luckor och brister är självklart en tvungen förteelse, men det kan du göra under sessionens vända. Plocka upp handhistorikfunktionen mellan händerna, och gå noga över vad du kunde gjort bättre, och ta med dig det som du gjorde bra.
 
Missförstå mig inte nu.. Jag skriver inga instruktioner till er läsare. Inte heller är det fakta.
Människor är lika komplexa som spelet i sig, och vissa vinnande spelare kanske har helt motsatta åsikter. De åsikterna kanske är lika mycket rätt/fel som mina.
Men tanken med en blogg är ju att skriva ner sina funderingar respektive upplevelser.
Och det jag har skrivit ner nu är just . Vare sig jag har rätt eller fel!
 
 
Ankomsten hem ifrån Norge blev försenad. Jag och tjejen bestämde oss för att stanna några dagar till och kom hem först igår.
 
I måndags åkte vi till Strömstad med min brors familj. Vackert väder blandat med mysig stämning och bra shopping gjorde besöket till en toppendag. Jag älskar Strömstad. Härliga bryggor och FETA båtar. Kan det bli bättre?
Det enda jag kan klaga på, så är det maten vi åt. Eftersom det inte är högsäsong, så var inte många bra syltor öppna. Istället fick det bli en halvsunkig pizzeria och resultatet var därefter.
 
I tisdags var det dags för match! Sparta Warriors vs Vålerenga.
Det var en riktigt bra match trots att det bara var en träningsmatch. Standarden på den norska elitserien har stigit enormt de sista åren. Tar förbundet bara bort taket för hur många utlänningar du får ha i laget, så tror jag det kommer att bli ännu bättre.
 
Brorsans lag, (Sparta) vann med 4-3. Min äldre broder och hela laget spelade bra. Vålerenga var rätt bleka med några undantag. Mats och Marius Tryggs lillebror imponerade. Kvick, teknisk liten krake.
 
Pokern har gått dåligt de senaste dagarna. $2700 back, närmre bestämt.
Det är lika frustrerande som det är sorgligt. Det som retar mig mest är inte förlusterna i sig, utan sättet jag förlorat på. Utdragningar kan vara helvetiska, det tror jag de flesta tycker(?).
Men håll med om att det är jobbigare att förlora för att du gör dåliga spel och känner dig utspelad.
Precis så har det varit för mig de senaste dagarna och det stör mig.
Jag har mestadels spelat No Limit Holdem-headsup på Fulltilt. Nivåerna har legat mellan $1-$2 och $3-6. De största förlusterna har utspelat sig på $2-4.
 
Det blir ofta att du möter samma motståndare när du spelar headsup. Detta kan både vara på gott och ont, men när du förlorar kan det vara bra att röra på sig. Annars kan det sluta i katastrof.
Just därför tänker jag ta ledigt i morgon för att sedan grinda lite på Prima-nätverket resten av veckan.
Förhoppningsvis vänder det!
Jag återkommer med uppdateringar senare i veckan.
Allt gott, NPPA87.