Vi ville ha Frukost till middag

Den sista skolveckan före jullovet är alltid full av aktiviteter, rättningar och samtal. Om man till detta lägger begravning, julfester och enorm trötthet, då finns det inte mycket över för bra poker…
Tyvärr har jag varit dålig på att själv göra denna analys, så veckans träning vid Omahaborden har då, självklart, blivit oerhört svängiga. Men jag ger mig inte, måste bara bli något bättre på att avgöra när det är läge för annat än poker. Oftast är svaret.
Att blogga är jättekul, och om du inte provat, så gör det. För min del handlar det inte bara om pokerblogg, för nu har jag även startat en blogg som täcker även alla andra delar av mitt liv. (Jo, det vinns även sådana.) Svaret till frågan varför är att det är så otroligt utvecklande. Jag kan inte säga att jag än så länge blivit så mycket bättre i poker på grund av denna blogg, men jag har fått ett helt annat perspektiv till varför och hur jag spelar, det kommer att göra nytta i framtiden.
Det var längesedan jag gav er någon större turneringsanalys. Det finns många anledningar till detta och den största är att jag, sedan SM, inte haft någon större hunger efter turneringsspel. Jag har mest hållit mig till kontantspel och det har nog passat mitt tålamod bra. Mer än 1 timmes spel har jag knappt mäktat med.
Idag gjorde jag dock ett försök. Det var när jag gick in på Svenska spel och såg deras bounty-turnering där (låtsas-)SM vinnaren Frukost skulle agera det stora bytet. Om man slog ut honom skulle man göra sig den smärre förtjänsten på 1000kr, om man då räknat bort kostnaden på 110 kr som var startavgiften. Strukturen var helt ok, med 15 minuters perioder och 3000 startmarker.
Tyvärr så försvann Frukost redan efter 90 minuters spel och jag hade aldrig den äran att få sitta vid hans bord. Kan inte vara lätt att spela en turnering med så pass bra pris på ens huvud…
För min del så blev det bästa möjliga start. Med 4 5 på stora mörken synade jag en ”floppstjälar-höjning” från knappen. Den sagolika floppen 2 3 6 gjorde min dag, och den handen slutade med att jag hade dubblat upp till 6000 marker efter redan 7 minuters spel. Motståndaren satt med A 5 och med mitt slowspel på floppen och A samt 5 på turn och river, så hade han nog inget val än att hänga med när markerna ställdes in på rivern. Jag hade nog inte gjort det dock…
Efter detta blev det ny strategi, och för att istället spela tight, så blev det löst och då i ett försök att köra small ball poker. Det blev några små enkla potter som fångades in före några av spelarna började ana oråd och synade floppsatsningarna och checksatsa på turn. Detta var ju precis det jag ville och nu saknades det bara en härlig floppträff och ökningen skulle bli än större. Tyvärr blev det inte så och det dröjde fram till strax innan första paus då jag verkligen fick en hand som vara bättre en många.
Detta blev när jag tittade ner på Kn Kn, när jag sitter tre platser före knappen. Spelaren före mig höjer till 4,5 gånger stora mörken. Jag synar, och ytterligare en spelare synar. Floppen visar 3 7 10. Första spelaren checkar och utgångshöjaren satsar potten på 750. Här borde jag lägga mig, men pottbettet stör mig. Om han nu har AA, KK eller QQ så borde det vara läge att vilja ha med mig. Det ligger visserligen två spader på bordet, och detta borde ju vara anledning i sig att plocka hem potten där och då…
Jag väljer dock att syna för att jag tror att jag har en förhållandevis bra hand. Självklart borde jag då ha höjt, men så blev det inte. När turn är 9 och han återigen satsar potten så ger jag upp handen. Jag tappar dock bara 1000 av mina 5000, men handen blir ganska avgörande för hur jag spelare efter detta.
Vad tror du om detta? Sitter han med en bättre hand, eller hade en chansning här gett framgång?
Strax innan andra pausen är min tid ute, och ironiskt nog så får jag Q Q de två sista händerna. Först vinner jag en helt ok pott när jag satsar på en låg flopp, och sedan går jag bet när jag i nästa hand synar en allin preflopp, som man självklart alltid kan diskutera med en hand som Q Q, där motståndaren visar A K. Självklart kommer det en K på slutet och min kväll blir tidigare och mindre vinstgivande än planerat…
Nu ligger snön vit även här i norra Halland och julen är så nära att det inte ens går att ha den som ursäkt för att barnen ska göra nytta. De vet att den ändå kommer…
Och väl är det, för ju förr den kommer desto snabbar så blir det lugnet som följer…
Ni som jobbar i veckan: Lycka till!
Här ska bakas med barnen och kanske åkas lite pulka!