VM, Blåvitt och SM-kval

 
Uppladdningen inför dagens spel blev som vanligt den senaste tiden fotboll. Idag räckte det dock inte med VM, utan det blev även lite Svenska cupen kl. 18.00 mellan Blåvitt och Kalmar på Gamla Ullevi. Efter en röd första halvlek och en Blåvit andra blev det nervkittlande förlängning. Med två minuter kvar av spelet så pricksköt Kalmar in 4-3. Synd och tråkigt. Det hade varit kul med straffar. Något rättvist ändå…
Tanken för kvällen var att köra lite SM-kval på Paf. Tjugo över nio körs kvällens sista 5.50-dollars SM-steg 1, men tyvärr så blev vi bara 2 (!) anmälda, så turneringen blev inställd. Istället blev det till att anmäla direkt till 33 dollarkvalet. När jag skulle köra detta i torsdags så blev även den inställd p.g.a. för få spelare anmälda. Det behövs tre personer även här.
Idag gick det dock bättre och när klockan blev tio i tio så var vi 5 spelare anmälda för spel. Flera av motståndarna kändes igen och nickade: dennisen2, Freddeman, Nille_P och Peter 944. Det känns alltid skönt när man mött spelarna förut och har lite koll på hur de brukar agera. Samtidigt kan jag inte säga att jag mött någon av dessa så mycket så att jag har dem helt och hållet analyserade…
Först ut blev dennisen2 som blev helt lönlös. Näste spelare att åka blev Freddeman, som länge satt shortstackad. Båda spelarna spelade väldigt mycket potter, och ofta genom att syna på flera gator. Ett löst synspel gör ju som bekant att markerna rinner iväg, och till slut är man tvungen att söka ett allin-läge. Nu åkte dock båda spelarna även på några rejäla smällar, och det hjälper ju också till för att bli shortstackade. Freddeman fick 3.50 dollars för besväret.
Jag åker sedan själv på en rejäl smäll när jag försöker bluffa hem potten på floppen som visar bara hjärter mot Nille__P som synar. Ingen action på turn, men när jag försöker bluffa hem potten på river så springer jag in i en återhöjning. Bara att erkänna sig besegrad och lägga handen så fort som möjligt…
Nästa spelare som åker är Peter 944. Jag tror det är första gången vi möts, och denna spelare känns ganska stabil. När händer väl spelas så höjs det mest, inte så mycket synspel. Till slut så måste även han ge upp mot Nille_P som vinner de flesta potter fram till headsup-spelet. Peter 944 belönas med en 5.50 dollars biljett för att ta sig an Level 3.
Start på HU och Nille__P leder stort i inledningen, hela 10k mot mina 2 k i marker. Vändningen kommer när jag träffar A för par på floppen när motståndare sitter med 1010. Efter detta blir det lite mer utrymme för mig att höja händer, och det blir många händer som jag vinner via höjningar på turn och river utan träff och utan att behöva visa mina kort. Skönt när det flyter på och man får betalt för både sina bluffar och träffar.
Till slut, med mörkarna 100/200, är vi nere i samma läge som inledde HU, men tvärtom. Det är jag som sitter med över 10k i marker. Slutet kommer när jag får 88 på lilla mörken och bestämmer mig för att köra hårt hur det än ser ut på bordet. Jag behöver dock inte fundera så mycket mer på detta, för när jag höjer till 400 så går Nille__P allin. Jag synar och motståndaren visar Q10o. På bordet kommer Kn 5 A 9 9 och jag plockar hem potten, turneringen och 108-dollarsbiljetten till Level 5 med mitt tvåpar. Riktigt gott! Jag måste dock säga GG och WP till Nille__P som gör en riktigt bra turnering, framförallt innan HU när de andra verkligen får rätta sig efter Nille__P´s pipa.
Imorgon eller på tisdag blir det alltså nästa steg, Level 5, näst sista steget på vägen mot SM på Malta. Heja, heja!
Nu ska jag sörja klart över Blåvitts förlust på övertid mot Kalmar, och om frugan får som hon vill så blir det Luftslottet som sprängdes på SVT Play.
Sov gott! Vi hörs och ses!